Met de waterbus naar Dordrecht

Gelukkig ben ik goed in organiseren dus ondanks het feit dat we morgen nog een familiereünie hebben en overmorgen heel vroeg in de auto stappen om bepakt en bezakt naar Frankrijk te vertrekken kon ik het me qua tijd best veroorloven om vandaag nog met de fotoclub naar Dordrecht te gaan. We namen de waterbus bij Krimpen aan de IJssel die ons in een uurtje naar de Merwekade in Dordrecht bracht. Leuk, ga ik met manlief ook eens doen, want je kunt daar vandaan alle kanten op.Dordrecht, een stad waar ontzettend veel te zien is, het heeft tenslotte een rijk verleden.  Prachtige oude panden en mooie binnenvaartschepen maar ook pleinen met heerlijke terrassen en leuke winkelstraten. We hebben er een paar uurtjes gelopen maar ik was eigenlijk nog lang niet uitgekeken. Beslist nog een bezoek waard want er staan ook een paar mooie musea.
Reacties

 1. Ja, Dordrecht is zeker de moeite waard. Mooie foto's trouwens! En alvast een goede reis!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het was een plezier om daar te fotograferen, Jeanne, er is zoveel te zien.

   Verwijderen
 2. Goede organisatie is het halve werk :-)
  Aantal jaren geleden moest ik met jongste in Dordrecht zijn ivm examentaining. Ik was zeer aangenaam verrast, wat een mooie stad!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik was er in het verleden wel geweest maar ook ik werd verrast, Inge.

   Verwijderen
 3. Hewel, daar heb ik nu oprecht bewondering voor, zie. Overmorgen in alle vroegte voor een aantal weken naar Frankrijk vertrekken en vandaag nog totaal ontspannen een dagje uit. Ik vrees dat ik in jouw plaats volop en hopeloos in de weer zou zijn om nog tientallen to-do-lijstjes af te werken.
  Dordrecht lijkt me echt de moeite waard voor een dagje uit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We zijn het gewend hè, dat heen en weer reizen. Alles onder controle, ik heb nooit geen stress.

   Verwijderen
 4. Dordrecht is inderdaad leuk. Mooie serie heb je gemaakt. Ik ben er nooit echt met camera dus dat moet ik echt eens doen, met de ferry natuurlijk! Goede reis en veel plezier in Frankrijk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, Jolanda, jij zou je daar met je camera kostelijk vermaken, doen.

   Verwijderen
 5. Wat lijkt me dat een leuke manier om een stad binnen te komen, met zo'n waterbus. Dordrecht lijkt me echt wel een heel leuke stad. Moet ik maar snel eens aan mijn lijstje toevoegen. Heel veel plezier morgen bij de familiereunie en dan een heel goeie reis richting de Ardèche. Bijna zover nu...
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat vond ik echt leuk, dat tochtje met de waterbus, Mirjam, ik kan het je zeker aanraden.

   Verwijderen
 6. Leuk om te zien... voor een geboren Dordtenaar. Vooral de foto op de Lange Ijzeren brug. Aan de andere kant staat mijn geboortehuis

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, doe ik jou eens een plezier dan met deze foto's. Je bent geboren in een prachtige stad, Bertie.

   Verwijderen
 7. Hele mooie foto's. Met dat leuke stoombootje en die prachtige historische panden met zoveel geschiedenis. Daar hou ik van.
  Er is daar ergens een restaurant "Villa Augustus" (een monumentale watertoren en pompgebouw) waar je lekker kan eten uit eigen groentetuin. Ze hebben ook een eigen bakkerij. Het pand en de groentetuin zijn beslist de moeite waard om er eens te gaan fotograferen en dan gelijk even te lunchen. Bij de ingang van het restaurant zit een soort van winkel / markt met leuke spulletjes. Echt iets voor jou.
  Onthou het maar, voor als je weer eens in Dordrecht bent.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor de tip, Lida. Ik had er van gehoord maar was het al weer wat vergeten. Ik ga beslist met Mart nog eens naar Dordrecht en we gaan dan zeker naar 'Villa Augustus'. De site staat nu onder mijn Favorieten.

   Verwijderen
 8. Alle foto's die jij maakt en hier laat zien kunnen zo in een glossy magazine! Je hebt er echt oog voor, hoor. Is organiseren bij jou hetzelfde als delegeren? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank voor de complimenten, Wieneke, daar ga ik nog beter mijn best voor doen. Ik kan organiseren maar ook delegeren als de beste;-)Je voelt hem helemaal aan, haha.

   Verwijderen
 9. Ik kijk met extra plezier, omdat de Stuurman er mooie verhalen over vertelde. Binnenkort hoop ik het met eigen ogen te aanschouwen. Bijzonder eigenlijk dat er nog zoveel plaatsen zijn in je eigen land die je niet kent ;o)
  Veel plezier met zowel reünie als reis naar de Ardeche. Ik kijk er naar uit je belevenissen daar mee te mogen beleven :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Doordat je er fotograferend door heen loopt kijk je met extra aandacht naar wat zo'n stad te bieden heeft, Stephanie. En inderdaad, Nederland heeft prachtige steden, om trots op te zijn.

   Verwijderen
 10. De waterbus, nooit van gehoord, maar dat lijkt me ook wel wat. Een mooi gezicht op Dordrecht geef je zo met je mooie foto's. Volgens mij ben ik daar ook nog nooit geweest.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk Sjoerd, die waterbus. Je kan er alle kanten mee op, kijk hier maar eens: http://www.dewaterbus.nl/

   Verwijderen
 11. Superleuke tocht, lekker ontspannen en Dordrecht is leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Tof! Dordrecht is leuk. Was er anderhalf jaar geleden met een vriendin maar véél te kort.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik was er ook veel tekort. Had al die leuke winkeltjes nog graag willen bekijken. Ben vast van plan om dat dit najaar te gaan doen.

   Verwijderen
  2. Ja echt hé! Weer iets om naar uit te kijken. :-)

   Verwijderen
 13. Wat een mooie foto's van Dordt! Ja, dat is nu een beetje mijn stad, zoals Gouda vroeger... Er zijn veel mooie plekjes, helaas lopen veel mensen daar aan voorbij en komen ze alleen maar in de grote winkelzaken ....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja natuurlijk, Dordrecht ligt in de Alblasserwaard. Ik kan me voorstellen dat het jouw stad is. Wij hebben geen grote winkelzaken gezien en dat wil ik de volgende keer, die er zeker komt, ook zo houden, Elizabeth.

   Verwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.