Met de waterbus naar Dordrecht

Gelukkig ben ik goed in organiseren dus ondanks het feit dat we morgen nog een familiereünie hebben en overmorgen heel vroeg in de auto stappen om bepakt en bezakt naar Frankrijk te vertrekken kon ik het me qua tijd best veroorloven om vandaag nog met de fotoclub naar Dordrecht te gaan. We namen de waterbus bij Krimpen aan de IJssel die ons in een uurtje naar de Merwekade in Dordrecht bracht. Leuk, ga ik met manlief ook eens doen, want je kunt daar vandaan alle kanten op.Dordrecht, een stad waar ontzettend veel te zien is, het heeft tenslotte een rijk verleden.  Prachtige oude panden en mooie binnenvaartschepen maar ook pleinen met heerlijke terrassen en leuke winkelstraten. We hebben er een paar uurtjes gelopen maar ik was eigenlijk nog lang niet uitgekeken. Beslist nog een bezoek waard want er staan ook een paar mooie musea.
Reacties

Jeanne zei…
Ja, Dordrecht is zeker de moeite waard. Mooie foto's trouwens! En alvast een goede reis!
Inge zei…
Goede organisatie is het halve werk :-)
Aantal jaren geleden moest ik met jongste in Dordrecht zijn ivm examentaining. Ik was zeer aangenaam verrast, wat een mooie stad!
Marthy zei…
Het was een plezier om daar te fotograferen, Jeanne, er is zoveel te zien.
Marthy zei…
Ik was er in het verleden wel geweest maar ook ik werd verrast, Inge.
Vlimbouter zei…
Hewel, daar heb ik nu oprecht bewondering voor, zie. Overmorgen in alle vroegte voor een aantal weken naar Frankrijk vertrekken en vandaag nog totaal ontspannen een dagje uit. Ik vrees dat ik in jouw plaats volop en hopeloos in de weer zou zijn om nog tientallen to-do-lijstjes af te werken.
Dordrecht lijkt me echt de moeite waard voor een dagje uit.
Marthy zei…
We zijn het gewend hè, dat heen en weer reizen. Alles onder controle, ik heb nooit geen stress.

Jolanda zei…
Dordrecht is inderdaad leuk. Mooie serie heb je gemaakt. Ik ben er nooit echt met camera dus dat moet ik echt eens doen, met de ferry natuurlijk! Goede reis en veel plezier in Frankrijk!
Mirjam zei…
Wat lijkt me dat een leuke manier om een stad binnen te komen, met zo'n waterbus. Dordrecht lijkt me echt wel een heel leuke stad. Moet ik maar snel eens aan mijn lijstje toevoegen. Heel veel plezier morgen bij de familiereunie en dan een heel goeie reis richting de Ardèche. Bijna zover nu...
Liefs,
Mirjam
Bertiebo zei…
Leuk om te zien... voor een geboren Dordtenaar. Vooral de foto op de Lange Ijzeren brug. Aan de andere kant staat mijn geboortehuis
Lida zei…
Hele mooie foto's. Met dat leuke stoombootje en die prachtige historische panden met zoveel geschiedenis. Daar hou ik van.
Er is daar ergens een restaurant "Villa Augustus" (een monumentale watertoren en pompgebouw) waar je lekker kan eten uit eigen groentetuin. Ze hebben ook een eigen bakkerij. Het pand en de groentetuin zijn beslist de moeite waard om er eens te gaan fotograferen en dan gelijk even te lunchen. Bij de ingang van het restaurant zit een soort van winkel / markt met leuke spulletjes. Echt iets voor jou.
Onthou het maar, voor als je weer eens in Dordrecht bent.
Marthy zei…
Oh, Jolanda, jij zou je daar met je camera kostelijk vermaken, doen.
Marthy zei…
Dat vond ik echt leuk, dat tochtje met de waterbus, Mirjam, ik kan het je zeker aanraden.
Marthy zei…
Haha, doe ik jou eens een plezier dan met deze foto's. Je bent geboren in een prachtige stad, Bertie.
Marthy zei…
Bedankt voor de tip, Lida. Ik had er van gehoord maar was het al weer wat vergeten. Ik ga beslist met Mart nog eens naar Dordrecht en we gaan dan zeker naar 'Villa Augustus'. De site staat nu onder mijn Favorieten.
Wieneke zei…
Alle foto's die jij maakt en hier laat zien kunnen zo in een glossy magazine! Je hebt er echt oog voor, hoor. Is organiseren bij jou hetzelfde als delegeren? ;-)
Ik kijk met extra plezier, omdat de Stuurman er mooie verhalen over vertelde. Binnenkort hoop ik het met eigen ogen te aanschouwen. Bijzonder eigenlijk dat er nog zoveel plaatsen zijn in je eigen land die je niet kent ;o)
Veel plezier met zowel reünie als reis naar de Ardeche. Ik kijk er naar uit je belevenissen daar mee te mogen beleven :)
Marthy zei…
Dank voor de complimenten, Wieneke, daar ga ik nog beter mijn best voor doen. Ik kan organiseren maar ook delegeren als de beste;-)Je voelt hem helemaal aan, haha.
Marthy zei…
Doordat je er fotograferend door heen loopt kijk je met extra aandacht naar wat zo'n stad te bieden heeft, Stephanie. En inderdaad, Nederland heeft prachtige steden, om trots op te zijn.
Sjoerd zei…
De waterbus, nooit van gehoord, maar dat lijkt me ook wel wat. Een mooi gezicht op Dordrecht geef je zo met je mooie foto's. Volgens mij ben ik daar ook nog nooit geweest.
Marthy zei…
Leuk Sjoerd, die waterbus. Je kan er alle kanten mee op, kijk hier maar eens: http://www.dewaterbus.nl/
KnutzEls zei…
Superleuke tocht, lekker ontspannen en Dordrecht is leuk.
Marthy zei…
Hartstikke leuk, Els.
Nana zei…
Tof! Dordrecht is leuk. Was er anderhalf jaar geleden met een vriendin maar véél te kort.
Marthy zei…
Ik was er ook veel tekort. Had al die leuke winkeltjes nog graag willen bekijken. Ben vast van plan om dat dit najaar te gaan doen.
Nana zei…
Ja echt hé! Weer iets om naar uit te kijken. :-)
Elizabeth zei…
Wat een mooie foto's van Dordt! Ja, dat is nu een beetje mijn stad, zoals Gouda vroeger... Er zijn veel mooie plekjes, helaas lopen veel mensen daar aan voorbij en komen ze alleen maar in de grote winkelzaken ....
Marthy zei…
Ja natuurlijk, Dordrecht ligt in de Alblasserwaard. Ik kan me voorstellen dat het jouw stad is. Wij hebben geen grote winkelzaken gezien en dat wil ik de volgende keer, die er zeker komt, ook zo houden, Elizabeth.