Doorgaan naar hoofdcontent

Patatten

We hebben hem nu een jaar, onze airfryer en hij bevalt goed. Eigenlijk geven wij niets om frituur, we hebben een patatzaak op de hoek van de straat maar komen er nooit. Maar  toch, af en toe een patatje vinden we wel lekker. In deze machine hoef je geen olie toe te voegen, je gooit de friet er zo in, draait de tijdknop om et voilà. Voorheen aten we weleens friet uit de oven maar uit de airfryer zijn ze lekkerder, krokanter. Ik maak er meestal een lekkere salade bij, deze keer een witlofsalade met blokjes kaas, appel, ananas, wat klein gesneden augurkjes en ei. Lekkere dressing erover en dan zitten wij heerlijk te eten. Oh ja, natuurlijk wel een glaasje wijn erbij.


Reacties

KnutzEls zei…
Dat ziet er lekker uit. Zou hier ook in de smaak vallen 😃
Ageeth Mooij zei…
Dat trekt mij wel, zo'n airfryer. Mijn man werkt in een fabriek waar ze de lekkerste frieten maken en thuis staan ze eenmaal per week op het menu. Dat is wanneer ik er niet ben i.v.m. mijn werk, zo jammer.
De combinatie van rauwe witlof, gekookt ei en mayonaise vind ik heerlijk (en wijn ook)!
Goed weekend verder.
Bertiebo zei…
Ik ken zo'n app niet. Echt lekker?
Marthy zei…
Heel lekker zitten eten gisteravond Els. We vinden die frietjes altijd een traktatie en zijn allebei gek op salades, vooral die van witlof.
Marthy zei…
Ben ik benieuwd in welke fabriek jouw man werkte. Ik heb bijna 25 jaar bij een bedrijf gewerkt wat grote machines fabriceerde, o.a. voor bedrijven die aardappels verwerkten. De kreukelfrites van Aviko zijn het lekkerst uit de airfryer.
Marthy zei…
Lekker, schoon en bijna reukloos, Bertie.
Jeanne zei…
Nog nooit gezien zo'n apparaat. Het lijkt me wel wat voor ons.
Sjoerd zei…
Wij hebben sinds een paar weken de nieuwste versie van de Airfryer. En ook ik ben laaiend enthousiast erover. En niet alleen bij friet.
Elizabeth zei…
Nou, dat ziet er lekker uit! Laat ik nu net vanmiddag tegen Peter zeggen dat ik de stank van die vieze frituurpan zo zat ben en dat het misschien maar beter is om zo'n 'frituurpan op lucht' aan te schaffen ... Goed om te horen dat de frietjes krokant zijn, want dat vind ik wel een voorwaarde.
En dat leuke bordje met blauwe bloemetjes komt heel bekend voor; wij hebben er 3 van in de kast staan!
Inge zei…
Tot het ding de geest gaf maakte ik frietjes in een ActiFry. Nu frituur ik ze weer, of maak ik ovenfriet.
Heerlijk, frietjes met een salade. En op een mooi bord eet je feestelijk.
Marthy zei…
Leuk, verschillende McCain bedrijven hadden we als klant, tot in Noord-Frankrijk aan toe,
Marthy zei…
Wij zijn enthousiast, Jeanne.
Marthy zei…
Ik vertelde al dat we niet zulke frituurmensen zijn, Sjoerd, maar we hebben na enige aarzeling croquetjes geprobeerd en die waren erg lekker.
Marthy zei…
Dat bord is van een servies dat ik 24 jaar geleden, toen wij het huis hier kochten, aanschafte bij Ikea. Het was daar juist in een aanbieding.
Marthy zei…
Ik weet niet wat een ActiFry is, Inge. Frituren in vet doe ik nooit meer nadat ik een keer heel erg mijn handen verbrand heb aan heet frituurvet.
Marthy zei…
Gewoon erg lekker, Jeanette.
Lida zei…
Wij hebben hem ook en vinden het een geweldig ding. Vooral de ovenfriet en de mini-of franse frietjes zijn er lekker in. Loempia's en ovenkroketten doen het ook goed. Vanmiddag gebakken lekkerbek van kabeljauw op de markt gehaald en vanavond even opgewarmd in de Airfryer. Mmm...lekker hoor!
Voor mij geen geknoei meer met frituurvet.
Nana zei…
De frietjes zien er lekker uit maar ik ben vooral verliefd op dat bord eronder. ;-)
Marthy zei…
Wat leuk dat jij zo enthousiast bent, Lida. En je brengt me op een idee met die lekkerbekjes.
Marthy zei…
Ikea maar dan wel 24 jaar geleden!
Jan uit Perth zei…
Hier downunder hebben we een paar jaar terug ook de frituurpan eruit gedaan, sindsdien zijn we erg happy met de Airfryer, en inderdaad, niet alleen voor frietjes...
Marthy zei…
Die Philips boert goed, Jan. Ik zal me eens gaan verdiepen in wat er nog meer kan in dat apparaat, wie weet kom ik nog tot culinaire hoogstandjes.
Mirjam zei…
Wij hebben geen frituur in huis, en ook geen airfryer, maar zo nu en dan halen we wel een lekker patatje bij de snackbar. Met een kroket erbij... echt maar heel af en toe, maar dan zit ik wel heeeeeeeeerlijk te smullen hoor...
Liefs,
Mirjam
Marthy zei…
Wij eten niet vaak patat, maar juist dat af en toe maakt het zo lekker, Mirjam.
Vlimbouter zei…
Als echte Belgische bak ik mijn frietjes nog steeds in een friteuse. Zo vind ik ze het allerlekkerste! (niet het allergezondste, maar ik eet dan liever een keer minder frietjes)
Marthy zei…
Ik denk ook dat je gelijk hebt, uit het frituurvet zijn ze erg lekker, misschien niet echt gezond maar ach. Maar ik ben bang van heet vet, heb ongelukkige handen dus doe het met de airfryer.