Doorgaan naar hoofdcontent

De schaar van Manon

Deze flyer lag een paar weken geleden samen met wat drukwerk in onze brievenbus. Een nieuwe kapsalon in St. Sauveur de Montagut ging zijn deuren openen, dat is bij ons aan het eind van de vallei. Nog wel een half uurtje rijden maar wij wonen nu eenmaal in de rimboe, dat is iets wat we zelf wilden en dan moet je niet zeuren over afstanden. 

Ik was toch al niet tevreden over de kapsalon in Privas, ik werd daar iedere keer, wat ik ook zei, veel te kort geknipt dus ik besloot om verleden week een afspraak te maken bij Manon. Dat besluit werd mede ingegeven omdat ik bewondering heb voor mensen die voor zichzelf een bedrijf(je) durven te beginnen, die geef ik graag mijn klandizie. Er is moed voor nodig om hier op dat uitgestorven platteland met wat hele kleine dorpen en stadjes van een paar honderd inwoners iets op te starten.

Gisteren ben ik geknipt. Manon was jong, 26 jaar jong zelfs, een leuke jonge vrouw waar ik het direct goed mee kon vinden. Ze woont samen met haar man boven de kapsalon en heeft een baby van een half jaar. We hebben veel gepraat, over van alles en nog wat en dat vond ik leuk omdat ik meestal gesprekken heb met wat oudere Fransen en dan is zo'n jong ding heel verfrissend.

Ze knipte mijn koppie tot volle tevredenheid en de volgende keer maak ik weer een afspraak bij haar. Ik kijk er al naar uit😊

Reacties

KnutzEls zei…
Een goeie kapper is nooit weg!
miekequilt zei…
Heerlijk, een kapper "om de hoek". En dan ook nog een kapper die naar je zin knipt. fijn hoor!
Sjoerd zei…
Ik ga altijd samen met mijn vrouw naar de kapster. Een pluspunt is dat ze nog geen 10 meter van ons af woont.
Marthy zei…
In Stolwijk is het drie minuten lopen maar hier zijn de afstanden ietsje anders.
Emie zei…
Zo belangrijk een fijne kapper. En als het dan ook nog supergoed klikt is het helemaal prettig
Bertiebo zei…
Wat klinkt die naam mooi
In de weer zei…
Wij hebben een kapster die aan huis komt en die ons alle twee knipt, lekker makkelijk.
Fijn Marthy, een goede kapper is belangrijk (zeker bij kort haar, bij mij maakt het niet zoveel uit met mijn langere haar).
Unknown zei…
Super! Komen je een beetje onder de mensen. Hahaha!
Da’s nog eens fijn!
Ageeth Mooij zei…
Een goede kapper in Frankrijk mag je koesteren!
Wieneke zei…
Oei, daar kun je blij om zijn inderdaad. Je hebt er van die houthakkers bij.... Leuk dat jij startende ondernemers ook wilt steunen. Ik doe dat ook, niet alleen live maar ook via crowdfunding platform Geld voor Elkaar. Ondernemende mensen hebben namelijk altijd een streepje voor bij mij. Ik heb erg weinig met suffe bankhangers ;-)
Vlimbouter zei…
Een kapper die een coupe knipt helemaal zoals jij zelf wilt, die moet je koesteren!
Marthy zei…
Mijn man komt uit een ondernemersfamilie, zowel van moeders al van vaderskant, hij was zelf ook ondernemer en onze twee zonen ook. Wij zijn niet bepaald stilzitters.
Onliemie zei…
Jammer dat je nu niet even een fotootje toonde! ;-)