Alleen

In februari 2014 schreef ik op deze blog over het boek Wild van  Cheryl Strayed. Zij liep in haar eentje 1700 km over het Pacific Crest Trail. Het boek is later ook verfilmd. Deze PCT is echter veel langer, 4286 km om precies te zijn en dit langeafstandspad  in de bergachtige gebieden in het westen van Noord-Amerika loopt vanaf de grens met Mexico in het zuiden naar de grens met Canada in het noorden. Tim Voors, een Nederlander en vader van drie schoolgaande kinderen liep deze tocht, hij deed er een half jaar over. 

 Ik las ergens op internet over dit boek en heb het direct besteld en in een paar dagen uitgelezen. Het boek is mooi geïllustreerd met foto’s en schilderijen van de schrijver, dat alleen al maakt het een aantrekkelijk boek. Tim Voors gaat in het boek in op alles wat er komt kijken bij het lopen van zo'n lange tocht. Ook vertelt hij over de kritiek die hij van tevoren kreeg van mensen omdat hij zijn gezin achterliet om zijn droom achterna te gaan. 

Verder vertelt hij veel over zijn mede-hikers en natuurlijk over de tocht zelf. De lengte van de PCT en de ruige natuur waar hij door heen trekt maakt het natuurlijk geen wandelingetje voor doetjes. 

Dit is het beste wandelboek wat ik ooit gelezen heb. Het is dan ook erg fijn geschreven in korte hoofdstukken van een paar bladzijdes aangevuld met mooie foto’s.

Niet iedereen zal van dit genre boeken houden, ik in ieder geval wel.

Reacties

 1. Dat lijkt me een heerlijk boek. Bedankt voor de tip.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank voor de tip! Als we toch nog niet echt weg kunnen zijn dit soort boeken zo fijn om te lezen en te bekijken, alsof je toch ergens anders bent. Ik verslind reisboeken en -verhalen op dit moment. Heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ga ik zoeken. Met mijn wandelingetjes van hooguit 4 kilometer wordt zo'n trail ietsjes langer, dus begin ik er niet aan ;-) Maar lezen erover gaat me beter af.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lijkt me ook echt een boek voor jou, wandelfanaat.
  Zoiets heb ik met boeken of artikelen over LF tochten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dan maar ‘n doetje...
  ik en vele met mij kunnen en zullen nooit aan zo’n soort trektocht beginnen.Maar de avontuurlijke ervaringen die de ander mee maakte tijdens zijn tocht en er een boek over schreef kan de liefhebber van dit genre gelukkig wel lezen,ook wanneer die door chronische aandoening bijna geen stap meer kan zetten,

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het is maar een heel kleine groep die zo'n wandeling kan maken. Maar er over lezen willen we met z'n allen wel. Dank voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Reacties
  1. Sjoerd, ik weet zeker dat jij dit een goed boek zal vinden. Door het hele boek stoten afbeeldingen van kleine schilderijtjes die de schrijver onderweg maakte.

   Verwijderen
 8. Klinkt als een goed boek. Dank voor de tip.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dankjewel voor je tip! Ik heb het boek meteen bij de bieb gereserveerd.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.