Doorgaan naar hoofdcontent

Gek op kijken

Ons dorp telt 5000 zielen en heeft maar een klein winkelbestand waarvan er maar een of twee winkels een etalage hebben waar ik weleens een blik in werp. Als je dan net als ik al maandenlang niet in een stad ben geweest kijk je je ogen uit. Niet dat ik nou van winkelen hou maar ik ben gek op kijken.

Hier viel me de kleur van het geheel op, rood en geel, buiten en binnen terugkomend.

Over deze geweldige Legowinkel blogde ik al meer, kijk hier maar even, Het is er altijd druk en om de klanten op de anderhalve meter regel te wijzen zijn deze paaltjes neergezet. Half Nederland is in deze Coronatijd aan het puzzelen geslagen dus ik kan me zo maar voorstellen dat er veel kinderen maar ook volwassenen de bakken met lego weer te voorschijn hebben gehaald en dan heb je natuurlijk weleens een aanvullinkje nodig.

Ja, je hebt een Legowinkel dus je moet je stand wel een beetje ophouden. Dus zet je in de verloren uurtjes even een paar palen in elkaar, steentjes heb je tenslotte genoeg. Vrolijk gekleurd touw er tussen en je hebt een afscheiding die een legowinkel  waardig is.

Dit was een herenmodezaak en in de etalage was een lijntje  gespannen wat vol hing met mondkapjes. Toen ik nog wat beter keek begreep ik dat het herenmondkapjes waren. Voor alle gelegenheden was er keus. Die drie effen blauwe rechts voor een belangrijke zakelijke afspraak  en links hingen de mondkapjes met een wat sportievere uitstraling. 

Bij deze etalage, die van een banketbakker, heb ik het langst staan kijken. Dit ontstijgt 'Heel Holland bakt', dit is vakwerk van de bovenste plank. Alle drie de taarten zijn geweldig op een verschillende manier. 

Ik kreeg de neiging om even naar binnen te lopen om twee gebakjes te halen, ik ben namelijk gek op gebak, Maar dan wel bij een echte bakker vandaan hè, al die verpakte rommel uit de supermarkt hoef ik niet. Ik had de deurknop al bijna in mijn hand toen ik bedacht dat het vrijdag was en dat terwijl ik in Gouda liep Mart bij onze bakker al onze twee wekelijkse gebakjes had gehaald. En die zijn ook ontzettend lekker!

Reacties

Bertiebo zei…
Ik vind die legopaaltjes het allerleukst. En ja, mijn man heeft al onze lego gesorteerd in deze periode. Hij heeft ook al weer een en ander gemaakt.
Annelies zei…
Leuk zo'n 'kijktocht' langs die mooie winkeletalages en op deze digitale manier geniet ik nu heel Coronaproof mee!
Ger zei…
Etalages kijken........voor mij iets uit lang vervlogen tijden op zondag toen de winkels op die dag nog gesloten waren, het rustig was in de winkelstraten en de etalages niet verstopt achter lelijke rolluiken.
De taarten die ik op de foto zie hebben voor mij een hoog workshop taartenmaken gehalte en meer met creatief knutselen te maken dan met het vak van banketbakker of patissier die maken bijna alles zelf met de hand vanaf de basis en gebruiken geen kant en klare rol marsepein en uitdrukvormpjes en stempels om decoraties aan te brengen. Dat laatste doet mij meer denken aan creatievelingen met Fimo klei.
Smaken verschillen maar geef mij ook maar gebak van de echte bakker.
De chocoladebollen die mijn zoon vrijdag meebracht uit Den Bosch smaakte naar meer, dat kwam goed uit want er zaten vier stuks in het doosje😋
Marthy zei…
Banketbakkerij Herfst is denk ik de beste echte banketbakker in Gouda Ger, die werkt echt niet met Fimo klei: https://www.banketbakkerijherfst.nl/
In de weer zei…
Lego zit echt weer in de lift.
Zag dat ze nu ook prachtige boeketten hebben en onze schoondochter had enkele tulpen van Lego staan !
Ik hou niet van kunstbloemen, maar daar moet je het ook niet mee vergelijken vind ik.
Echt als Lego zien, maar dan op een futuristische manier 😉
Ze maken er werk van de etalages, leuk zeg!
Emie zei…
Dat de mondkapjes ooit een mode accessoire zouden worden hadden we een jaar geleden toch ook niet gedacht.
Marthy zei…
Dat stond ik nou ook te denken daar voor die etalage.
Ger zei…
Beste Marthy, dat de bakker Fimo klei zou gebruiken is jou interpretatie maar niet mijn woorden, jammer dat het geschreven woord anders overkomt dan dat ik bedoel.
Heb een kijkje genomen achter je link en zie allerlei lekkers voorbij komen.
Marthy zei…
Excuses Ger, dan heb ik het inderdaad verkeerd opgepakt.
Sjoerd zei…
Ik hoop niet dat we ooit gewend raken aan die lege winkelstraten. Het is gewoon leuk om af en toe langs al die mooie etalages te wandelen. Maar dan moet er ook voor de winkelier weer brood op de plank komen.
Hadden jullie bijna dubbel gebak gehad (-:
De afscheiding van de Legowinkel is een heel doordachte. Daar heeft de eigenaar moeite voor gedaan.
Ik heb hard gelachen om je foto van de mondkapjes voor mannen!
Als mijn dochter de Barbie-taart ziet, wil ze meteen aan de slag...
Ik heb morgen een afspraak in ‘mijn’ boekwinkel, zal eens kijken of er nog leuke etalages te zien zijn
Margriet zei…
Die eigenaar van de legowinkel is heel actief geweest met het bouwen van die palen. Hoe normaal zijn we die mondkapjes gaan vinden toch hè, dat ze zelfs in de etalages van een herenmodezaak hangen met allerlei dessins en op een barbietaart! Twee gebakjes, ik zou er wel raad mee weten☺