Doorgaan naar hoofdcontent

Je kan maar voorbereid zijn

'Kun je zwemmen' vroeg Mart aan deze dorpsgenoot die hier zijn laatste wilg aan het knotten was. Hij heeft er de laatste weken heel wat gedaan, een heel karwei maar dan kunnen de bomen er weer twee à drie jaar tegen. Ik denk dat de man dit schuine geval voor het laatst had bewaard, hij zei nog dat blij was bijna klaar te zijn met deze boom.

We staken de Bovenkerksewetering met een bruggetje over om aan de andere kant even naar het kleine tuincentrum te gaan wat daar zit. Ik werd echt blij van de prachtige violen die daar stonden te stralen.

Nog blijer werden we alle twee en tegelijkertijd ook erg hebberig van al die mooie groenteplantjes. We hebben ze uitgebreid staan te bewonderen maar moeten het daarbij laten. Er valt nog geen zinnig woord  te zeggen over wanneer we naar de Ardèche kunnen afreizen om daar in de tuin aan de slag te gaan.

Om mezelf te troosten nam ik alvast maar een zak dahlia's mee. Die zijn in Frankrijk zo verdraaid duur, voor deze prijs koop ik daar maar één dahlia. En we kochten een fijnmazig net om de jonge koolplantjes te beschermen tegen de koolwitjes. Je kan maar voorbereid zijn.

Reacties

Emie zei…
Als we nou die vaccinaties hebben, komen de buitenlandse huizen weer wat meer in beeld, denk ik. Tot die tijd duwen we opkomende heimwee de kop in!
Sjoerd zei…
Ach, je moet je aan de andere kant afvragen waar je het meest veilig bent... Maar voorbereiden mag je altijd.
Bertiebo zei…
Nee, dat is nog echt onduidelijk he. Ik snap dat je handen jeukten
Onliemie zei…
Ik hoorde dat van "Europa" de grenzen wettelijk maar twee maanden dicht mogen. Of ze zich daaraan gaan houden is de vraag. Voor ons vrees ik dat de paasvakantie toch in eigen land zal moeten. Ik duim voor jullie want ik begrijp dat de groene vingers aan het werk willen.
Marthy zei…
Er zit niet anders op dan wachten Emie.
Marthy zei…
Nou, die vraag is niet zo moeilijk, Sjoerd. In dat gehucht waar wij wonen in Frankrijk zijn op het ogenblik 2 oude mensen aanwezig die niet veel buitenkomen en wij vermaken ons daar met op ons eigen land in onze tuinen bezig te zijn. Willen we een rondje wandelen dan zullen we niemand tegenkomen. Per inwoner van onze gemeente daar hebben we een vierkante kilometer tot onze beschikking.
Marthy zei…
Ze wapperden toen ik al die plantjes zag, Kris.
miekequilt zei…
O wat zouden die planten goed in Frankrijk staan. Maar ja, het is afwachten hè. Ik gun het jullie zo dat je naar het zuiden mag.
Ja wat jammer, dat je nog voor onbepaalde tijd op je handen moet zitten!
In de weer zei…
Een slimme meid is.............!

Ja, wanneer zijn onze leeftijdgenoten aan de beurt voor vaccinatie ? En dan weer wachten op de tweede spuit.
Ik duim voor jullie Marthy.
Ja, het tuinwerk komt er weer aan, en als je dan al die mooie plantjes ziet, heb je gewoon zin om te beginnen.
Ik hoop dat wij in mei weer mogen gaan
Marthy zei…
Ik hoop dat het eerder mag zijn...
Ik zag een man die in een omgekeerde grijper van een hijskraan een knot stond te snoeien. Met een makker die de grijper goed in de gaten hield. Circusartiesten zijn het.
Oh...die viooltjes. Die zou ik allemaal wel willen (-
Hopelijk kunnen jullie spoedig naar Le Serret. Het heeft nu wel lang genoegd geduurd...
Margriet zei…
Ik zou bijna een moord doen[ figuurlijk] om weer eens naar een tuincentrum te gaan. Hier in de buurt zijn ze dicht. Heerlijk die violen! Ik heb nu zelf maar wat violen gezaaid, nog nooit gedaan dus of ze dit jaar dan bloeien weet ik ook niet.
Marthy zei…
Dit is een heel klein tuincentrum, het zijn eigenlijk kwekers. Ze verkopen ook groenten en fruit. Zulke fijne mensen, ik kom er graag, kan er lopend naar toe.