Doorgaan naar hoofdcontent

Tomado rek

Als jong meisje uit een groot gezin in een klein huis sliep ik met drie zussen op een kamer. Wel gezellig hoor maar een voortdurend gebrek aan bergruimte. Ik hield van boeken dus ik had leesboeken en natuurlijk ook schoolboeken en daarvoor kochten mijn ouders een Tomado rekje voor me. Jullie kennen ze vast nog wel, die gekleurde plaatstalen plankjes op een rek, die van mij in geel, rood en blauw. Ik was gek op dat rekje, een groot bezit voor mij want zoveel hadden wij niet voor onszelf.

Waar het ooit gebleven is weet ik niet maar er worden tegenwoordig op marktplaats en in tweedehandswinkels behoorlijke prijzen voor gevraagd.

Toen ik verleden jaar een keer las dat Tomado die boekenrekjes weer in productie had genomen heb ik, heel impulsief, dezelfde avond een rek besteld. We waren nog niet eens verhuisd.

Het hangt in mijn werkkamertje, eronder staat mijn bureau. Nou ja, een werkplank van Ikea met een paar schragen er onder. Op de planken staan dierbare spulletjes, veel rommelmarktvondsten. Een foto van mijn overleden oudste zusje, mooie kaarten van blogvriendinnen, een reisgids van Marokko en een van Parijs, twee plekken die ons na aan het hart liggen en waar we nog een keer naar toe willen.

Als ik op mijn laptop mijn blog zit te maken kijk ik graag eens omhoog.
 

Reacties

miekequilt zei…
Wat een leuk rekje. En wat fijn dat je vroeger een ( klein) eigen plekje had. En wat heb je het nu weer mooi ingericht v
Elizabeth zei…
O ja, mijn zus had vroeger ook zo'n rekje. Ik weet nog dat ik het toen (en nog heel lang daarna) foeilelijk vond...
Maar met de houten plankjes vind ik het wèl mooi.
Een koesterplekje voor jou!
Dat is nog eens een goede impuls aankoop. Voor de herinneringen van toen, en de nieuwe van nu!!
Emie zei…
Ook ik deelde altijd een kamer met mijn zusje en had mijn eigen, door mijn vader gemaakte, boekenplanken. Na lezing van jouw blog komen die beelden weer helemaal terug. Wat een weelde om nu een eigen kamertje te hebben in huis.
Lot zei…
Natuurlijk had ik er ook een en bij verhuizing 6 jaar geleden kwam die weer tevoorschijn, ik had een rood deel bureaublad en dat was kennelijk zeldzaam want de prijs vloog omhoog op MP.
Janny zei…
Wat leuk, wij hadden vroeger ook zo’n rekje, maar dat hing in de woonkamer. Ik sliep met twee zusjes op een kamer, die was zo klein dat er niet eens plaats voor zoiets was.
Anoniem zei…
Klopt Lot, ik had er ook een met de onderste als bureaublad, maar dan grijs en zelfs nog lade eronder.
Wij hadden vroeger thuis ook van die rekjes. En inderdaad, nu ze ‘vintage’ zijn, zijn ze niet meer te betalen.
Ziet er gezellig uit, jouw rekje!
willy zei…
Tomado herinner ik me vraag...


wat me opvalt is dat alles er zo netjes bijstaat

je moest eens weten, hoe het er bij mij uitziet

groeten
Ik blijf ze leuk vinden. Wij hadden er vroeger ook een. Ik herken er iets op, grappig!
Bertiebo zei…
Ik heb er een jaar of twee geleden bijna een gekocht, in Delft. Spijt dat ik het niet meteen deed, want toen ik toch terug ging na een terrasbezoek, was het weg.
Sjoerd zei…
Gaat meteen op zoek, heb er ook ene gehad van rood, geel, blauw... Sjiek.
Lida zei…
Ja leuk.....zo'n rekje had ik als tiener ook in mijn kamer. Een blauw, 'n rood en een geel plankje. Deze die je nu hebt is wel een mooie trouwens.
Margriet zei…
Leuk ik had er ook 1, volgens mij in oranje als ik het goed herinner
In de weer zei…
Leuk Marthy, zo’n gekleurd Tomado rekje
had ik vroeger ook, zal eens zoeken of ik er nog een foto van heb.
Het nieuwe is ook weer mooi.