Doorgaan naar hoofdcontent

Het mooiste lijstje

Ik heb een grote verzameling oude fotolijstjes, de meesten kwamen bij mijn moeder vandaan en afgelopen winter heb ik er een heel stel gebruikt voor de fotowand van de kleinkinderen.

 Maar de mooiste had ik tot nu toe niet gebruikt en dat was deze. Die was niet van mijn moeder geweest, ik kocht de lijst samen met nog twee precies dezelfde ooit op een brocante in Frankrijk. In de andere twee zaten mooie oude prenten en die hangen al jaren op een logeerkamer in het Franse huis maar deze hield ik over en nam ik afgelopen najaar mee naar Nederland om er in het nieuwe appartement iets mee te doen. Het glas is wat bol en heel dun, mooie opengewerkte hoekjes in de lijst, echt een juweeltje en ik vond dat daar deze foto van mijn moeder in moest.

Mijn moeder als jonge vrouw, nog niets wetende van het leven wat voor haar lag en dat is niet altijd makkelijk geweest. Haar foto kreeg een plek in mijn werkkamertje en als ik daar binnen loop zeg ik haar even gedag.

Reacties

Wat een gelijkenis! Leuk.
Mooie foto van je moeder, je hebt wel wat van haar weg.
Mooi behang ook!!
Marthy zei…
Met dat behang ben ik nog steeds blij Jeanette. Het is heel lichtgroen met een zilver tintje.
Emie zei…
Ik zie zeker ook gelijkenis. Prachtige foto in een schitterend lijstje. Wat een vertrouwd gevoel zal het zijn je moeder even toe te kunnen knikken als je je werkkamer ingaat.
Elizabeth zei…
Ja, ik weet hoe zo'n lijstje eruit ziet. Geweldig mooi en iets om te koesteren, zeker nu de foto van je moeder erin zit. Voor zover ik kan zien, lijk je echt op je moeder... zelfs de ooguitdrukking...
Bertiebo zei…
Ik zie de gelijkenis niet echt, maar ik herken wel de manier waarop ze kijkt, je moeder. Denk ik. Hoe dan ook, een prachtig lijstje en een prachtige foto!
Sjoerd zei…
Een mooi eerbewijs, toch.
Margriet zei…
Mooi met de foto van je moeder erin!
Marlou zei…
Wat prachtig, Marthy...
Er gaat toch niets boven iedere dag je moeder gedag zeggen 💚
Vera zei…
Mooie vrouw en.... zij is tijdloos! Prachtig
Onliemie zei…
Zo lief... een moeder dichtbij, daar heeft toch iedereen nood aan. Een knappe madam in een mooi lijstje.
Het mooiste lijstje is voor je moeder. Wat veelzeggend...
dufraing marc zei…
Ja - ik zie als buitenstaander ook de gelijkenis - echt waar!