Doorgaan naar hoofdcontent

Cilla en Rolf Börjlind

Ik lees veel en ik lees van alles dus ook af en toe een spannend boek en dan het liefst van een Zweedse auteur. Wat het is met die Zweden weet ik niet maar ze zijn ontzettend bedreven in het schrijven van goede thrillers en ik val er altijd weer op terug. 

Heel bekend is het echtpaar  Cilla en Rolf Börjlind, zij zijn de meest gevierde scenarioschrijvers van Zweden. Zij zijn verantwoordelijk voor vele films voor bioscoop en tv, waaronder de Martin Beck en Arne Dahl series.

In 2012 schreven de twee hun eerste misdaadroman Springfloden (Springvloed) met Olivia Rönning en Tom Stilton in de hoofdrollen, gevolgd door nog vijf misdaadromans met hetzelfde duo. In 2016 werd het eerste boek omgezet in de tiendelige gelijknamige televisieserie en in 2018 volgde een tweede seizoen van tien afleveringen, deze maal gebaseerd op het tweede boek Den tredje rösten (De derde stem). Die twee televisieseries hebben wij gezien, ik dacht op NPO3 en ze waren loeispannend maar behalve dat ook een goed verhaal.

 Ik vond nog een trailer van de eerste televisieserie en op Netfix zijn ze beide te zien.

Je kan natuurlijk ook de boeken lezen.  Ik heb de eerste twee weer even gelezen om erin te komen en dit weekend heb ik de derde gelezen, Zwarte Dageraad. 

Fijn om te weten dat er daarna nog drie op me wachten. Nu lees ik weer totaal iets anders, maar ook mooi. Fijn, die afwisseling.

Reacties

Emie zei…
Ik ben er helemaal niet in thuis, de enige die ik ken en graag lees is Mankell. Met jouw aanbevelingen kan ik weer even vooruit.
Marthy zei…
Als je Mankell goed vindt lees je dit ook graag.
Sjoerd zei…
Ik zal je aanbeveling doorspelen aan mijn vrouw, die is hier liefhebber van.
Bertiebo zei…
Genoteerd. Ik ken de lui niet, maar dat gaat veranderen. Dank
miekequilt zei…
Heerlijk, zo'n spannende serie. Hier ook genoteerd.
Springvloed heb ik gezien, maar nu noteer ik de tweede serie. Dank.
Margriet zei…
Wij hebben springvloed ook gezien op Netflix, goede serie. Zoals zoveel Nordics series. Ik las de laatste jaren bijna nooit meer. Nu ik met mijn gebroken enkel moet zitten, kreeg ik een e-reader van mijn zoon en lees ik weer veel. Ik noteer je titels en kijk of ik het ook wat vind
Marlou zei…
Heerlijke tip.
Ik ben ook gek op de Zweedse thrillers!
Onliemie zei…
Wij zijn fan van scandinavische series. Dus dankjewel voor de tip. Wij kijken op het moment Sorjonen. (ijslands) Speciaal en soms wel erg gruwelijk.
Janny zei…
Ik heb ze allemaal gelezen, prachtig van begin tot eind! Ook de series op tv vond ik erg mooi. Spannend, maar niet zo onwaarschijnlijk zoals sommige thrillers.
Marthy zei…
Ze hebben een menselijke maat, Janny, deze boeken. Ik heb even op je blog gekeken en ik ga je volgen, ik hou namelijk ook van de natuur en wandelen.
Elizabeth zei…
Vroeger las ik ook graag thrillers, maar ik beleef ze te intensief en kan er niet meer van slapen..
Maar de Zweden kunnen er wat van.. , trouwens.. Noorse series op tv zijn ook zo goed!
Vera zei…
Jaaa, ook helemaal mijn ding. Soms bloedstollend spannend!