Doorgaan naar hoofdcontent

Beeldbankboerderijen 7

Ik zet niet alle boerderijen die ik fotografeer voor de beeldbank op mijn blog maar deze verdient wel een plekje. Het is een Rijksmonument en die instantie omschrijft het als volgt: In oorsprong 18e eeuwse boerderij onder rieten zadeldak met wolfeind aan de voorzijde, opgetrokken in baksteen, rondom zwartgeverfde gecementeerde plint.
In het interieur drie 18e eeuwse tegeltableaux, respectievelijk voorstellend, de opstanding, de ontsnapping uit Loevestein, een ijsberenjacht.    

Had ik dat laatste nu maar eerder geweten want ik ben binnen geweest en heb met Ineke van Dijk en haar man gesproken. Ineke is een bekende beeldhouwster en verschillende werken van haar hebben in Stolwijk een plekje gekregen. Nou ja, misschien ga ik er nog weleens buurten als ik daar weer ben om foto's te nemen.


Het huis is verkocht maar nog niet opgeleverd, er moet eerst geruimd worden en dat is een flinke klus want er zijn ook nog wat bijgebouwen.

Er komt een Bed & Breakfast in wist het echtpaar me te vertellen. Omdat de boerderij een Rijksmonument is zal er weinig aan veranderen, gelukkig maar, ik vind het een schoonheid.

Reacties

Emie zei…
Beeldschoon!
Ger zei…
Ben er telkens weer verbaasd over hoe makkelijk jij bij mensen binnen stapt en binnen mag komen in deze tijd van contacten vermijden en 1 bezoeker per dag toestaan. Maar de gefotografeerde boerderij is een echt monument met als ik goed zie schots en scheve gevels, tja dat is de leeftijd hé. Die opmerking hoor ik ook altijd van mijn neuroloog waarbij ik in de beeldbank sta😌
Bertiebo zei…
Weer een hele mooie. Ik hou van een zadeldak
miekequilt zei…
Ik zou je bijna terugsturen, Marthy. Want ik had het binnen wel willen zien. Maar ja, dat is ook niet jouw taak hè.
In de weer zei…
Is dat een vogel daar tegen de zijgevel en misschien door Ineke gemaakt ?
Marthy zei…
Het is een vogel Toos en hij zal ongetwijfeld door Ineke gemaakt zijn.
Marthy zei…
Nee, maar ik wil het wel graag zien en ook fotograferen, Mieke.
Sjoerd zei…
Een bijzonder gebouw is het zeker. Voor mij iets te groot...
Elizabeth zei…
Ja, echt schitterend... Je zal daar gaan wonen!
Een zadeldak geeft een boerderij een karakteristiek aanzicht. Dit is weer een prachtig exemplaar. Ik denk dat jij vast een keer mag binnenkijken en foto's mag maken. De eigenaren zijn daar maar wat trots op. Het lijkt me heerlijk om daar te wonen maar mijn man hoor ik zuchten: wat een onderhoud.
Fijn weekend!