Boerenkoolsoep (Caldo verde)
Ingrediënten
500 g aardappelen in blokjes, 2 grote uien, 3 tenen knoflook gehakt
300 g verse boerenkool
1.5 l kippenbouillon van tablet
Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de chorizoblokjes zachtjes uit tot ze krokant en bruin zijn. Schep ze op een bordje. Fruit de ui in hetzelfde bakvet zachtjes glazig. Schep de aardappelblokjes en boerenkool door de ui en schenk de bouillon erbij. Breng het geheel aan de kook en kook de soep in 15-20 minuten zachtjes gaar. Pureer de soep met een staafmixer tot hij een grove structuur heeft. Roer de chorizoblokjes erdoor en warm de soep nog heel even door. Breng pittig op smaak met zout en (versgemalen) peper. Serveer de caldo verde in grote soepkommen. Garneer desgewenst met crème fraiche en fijngesneden bosuitjes. Lekker met grove sneden vloerbrood.
Zoonlief bracht een paar worsten voor me mee en deze zijn 'strong', het mag natuurlijk ook wat minder heet. Neem wel een grote pan, het is behoorlijk wat. Wij aten er twee keer van, ik deed één portie in de vriezer. Om te maken is het erg eenvoudig maar het resultaat is ontzettend lekker.
Nog meer recepten zijn te vinden bij:
Reacties
En die chorizoworst geeft meteen goed smaak aan de soep, denk ik...
De eerstvolgende keer dat wij soep eten, gaat het jullie soepje worden hoor!
Wij kunnen hier zakjes kopen met caldo verde groenten, maar hier maken ze het met groene kool want boerenkool heb ik hier nog niet gezien, misschien wel op het vaste land.
Wij vonden het ook een heerlijke soep.
Lie(f)s.
en de chorizoworst geeft alles een aangenaam pikant tintje.
Lijkt me heerlijk, ga het zeker een keer proberen.
Die pittige Spanjaard die gebakken nog meer zijn smaak afgeeft in de soep ligt hier vaker op de borrelplank,neem hem mee van AH,
mijn gevoelige slokdarm verdraagt hem niet meer,maar ik kan al genieten van de geur alleen.En in mijn kom boerenkoolsoep verzin ik ‘gewoon ‘n andere smaakbom.