Doorgaan naar hoofdcontent

Recept van de maand


Quiche met groene asperges (2pers)

Ingrediënten:
1 rol bladerdeeg
2 eieren
250 g ricotta
handvol verse basilicum
1 teentje knoflook, fijngehakt
35 g geraspte Parmezaanse kaas 
12 kleine cherrytomaatjes, gehalveerd
10  groene asperges, in stukjes van 5 cm gebroken
6-8 plakken rauwe ham
olijfolie
zout en peper

Bereiden:

1. Verwarm de oven voor op 200' C en beleg een ronde vorm van 24 cm middellijn met het deeg en bijbehorend papier en prik er gaatjes in met een vork.
2. Meng in een kom de ricotta, eieren, basilicum (in stukjes gescheurd), knoflook en de helft van de Parmezaanse kaas. Meng goed en voeg naar smaak zout en peper toe. Spreid dit mengsel uit
in de vorm
3. Leg de tomaatjes en de asperges erop, verdeel de in stukken gescheurde rauwe ham erover, het hoeft er allemaal niet netjes op te liggen. Verdeel de rest van de Parmezaanse kaas erover, maal er nog wat zwarte peper over en druppel er wat olijfolie op. 
4. Bak de quiche 25 à 30 minuten in de oven. Serveer de taart warm met een lekkere groene salade.

Kijk voor meer recepten bij:

Lot - Ger - Dini - Marthy - Els - Ilse - Marjan - Toos - Miriam - Akkelien - Mieke - Janny - Sylvia - Annemarie

Reacties

Sjoerd zei…
dat ziet er heel lekker uit...
Emie zei…
Spreekt me zeer aan, dit recept.Ik maak geregeld een plaattaart met groene asperges maar nooit als quiche. Ga het eens maken.
KnutzEls zei…
Lekker, groene asperges in een quiche. Die ga ik zeker ook eens maken.
In de weer zei…
Dat smaakt zéker lekker !
Yova zei…
Wow wat is dit heel lekker uit. Het ziet heel goed uit. Asperges lusten wij niet. Maar kan ook wat anders erin gooien om te bakken. Leuke foto's. Fijn weekend.
miekequilt zei…
O Marthy, wat ziet dat er heerlijk uit. Ga ik zeker een keer maken.
Janny zei…
Heerlijk, deze komt hier vast en zeker binnenkort op tafel!
Miriam zei…
Groene asperges eten we eigenlijk niet, maar een goede reden daarvoor is er niet. Jouw recept kan zeker een laatste zetje zijn, dankjewel!
Ger zei…
Ziet er in elk geval heel smaakvol uit en zó zal het vast ook smaken met die ingrediënten.
Ga ik zeker binnenkort maken.Kwam al meerdere goed uitziende foto’s op andere blogs tegen die mijn smaakpapillen aan het werk zetten.Hier komen in deze tijd wel witte asperges op tafel maar groene zelden of het moet in een helder soepje zijn.
Dientje zei…
Mmmm. Ik houd van quiche en hartige taart, maar ook van asperges. Dus …. zal deze val bij mij op tafel komen. Groet, Dientje
Elizabeth zei…
Wij zijn geen asperge liefhebbers, maar misschien bevalt het in een quiche wel beter...
Lies zei…
En 't ziet er weer zóóó lekker uit!
Lie(f)s.
Wat ziet het er mooi én lekker uit! Mooi getimed ook, mei is de aspergemaand.