Quiche met groene asperges (2pers)
Ingrediënten:
1 rol bladerdeeg
2 eieren
250 g ricotta
handvol verse basilicum
1 teentje knoflook, fijngehakt
35 g geraspte Parmezaanse kaas
12 kleine cherrytomaatjes, gehalveerd
10 groene asperges, in stukjes van 5 cm gebroken
6-8 plakken rauwe ham
olijfolie
zout en peper
Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 200' C en beleg een ronde vorm van 24 cm middellijn met het deeg en bijbehorend papier en prik er gaatjes in met een vork.
2. Meng in een kom de ricotta, eieren, basilicum (in stukjes gescheurd), knoflook en de helft van de Parmezaanse kaas. Meng goed en voeg naar smaak zout en peper toe. Spreid dit mengsel uit
in de vorm
3. Leg de tomaatjes en de asperges erop, verdeel de in stukken gescheurde rauwe ham erover, het hoeft er allemaal niet netjes op te liggen. Verdeel de rest van de Parmezaanse kaas erover, maal er nog wat zwarte peper over en druppel er wat olijfolie op.
4. Bak de quiche 25 à 30 minuten in de oven. Serveer de
taart warm met een lekkere groene salade.
Kijk voor meer recepten bij:
Lot - Ger - Dini - Marthy - Els - Ilse - Marjan - Toos - Miriam - Akkelien - Mieke - Janny - Sylvia - Annemarie
Reacties
Ga ik zeker binnenkort maken.Kwam al meerdere goed uitziende foto’s op andere blogs tegen die mijn smaakpapillen aan het werk zetten.Hier komen in deze tijd wel witte asperges op tafel maar groene zelden of het moet in een helder soepje zijn.
Lie(f)s.