Doorgaan naar hoofdcontent

De tuin van de avondhemel

De tuin van de avondnevel is een historische roman die zich afspeelt in het toenmalige Malaya – het huidige Maleisië. Het vertelt over de bezetting van de Japanners in de tweede wereldoorlog, de kolonisatie door de Britten, en de strijd voor onafhankelijkheid.
 
Als bij Yun Ling, rechter bij het hoge gerechtshof in Kuala Lumpur, een hersenziekte wordt vastgesteld, neemt ze ontslag en keert ze terug naar de hooglanden van Maleisië. Ze besluit haar levensverhaal op te schrijven nu ze nog in staat is om op de woorden en de herinneringen te komen. 

Als tiener heeft ze samen met haar zus in een Jappenkamp gezeten. Tijdens hun gevangenschap heeft ze haar zus beloofd, dat als ze het mocht overleven ze een Japanse tuin voor haar zou gaan aanleggen. Jaren nadat de oorlog voorbij is, besluit Yun Ling om de belofte aan haar zus te gaan inlossen. Ze vertrekt naar de hooglanden om contact te zoeken met de Japanner Nakamura Aritomo. Voormalig hovenier van de Japanse keizer. Ondanks haar onderhuidse haat voor alle Japanners is dit iets wat ze moet doen. De wens van haar zus inwilligen.

Ik heb genoten van dit boek. Door de prachtige schrijfstijl had het verhaal voor mij nog wel wat langer mogen duren.

Reacties

KnutzEls zei…
Dat lijkt me mooi. Gereserveerd bij de bieb.
Sjoerd zei…
Ik kan me niet voorstellen dat je dit nog doet na een gevangenschap. maar dat maakt het natuurlijk ook spannend om dat te achterhalen.
Emie zei…
Vergeven is natuurlijk een van de mooiste eigenschappen. Lijkt me een mooi boek, zet hem op mijn lijstje.
Koen zei…
Ik heb dit boek een jaar of 6 geleden gelezen. Ik heb het toen onmiddellijk toegevoegd aan mijn TOP 25 mooiste boeken (op Hebban). Een aanrader.
Marthy zei…
Leuk dat je reageert, Koen. Ik ben nieuwgierig naar jouw top 25. Je mag me ook mailen: mmberends@hotmail.nl