Doorgaan naar hoofdcontent

Memory Tour Noordwijk (1)

Ik had het al eens met Mart gedaan en daarna ook nog een keer met mijn zus Lidy, wandelen door de straten van mijn jeugd. Deze keer namen zus en ik ook onze broer Joop mee, we hadden het vermoeden dat hij het beste geheugen van ons drieën had, wel het meest wist te vertellen. Nou, dat klopte, bij het eerste de beste huis op de Voorstraat waarvan ik de mooie entree op de foto nam wist hij al te vertellen dat daar vroeger een vriendje woonde waar hij weleens mee speelde.

Terwijl hij nog sprak kwam er een echtpaar uit het huis die afscheid nam van een bezoekster. De man van het echtpaar volgde half ons gesprek en wat bleek, hij was van dezelfde leeftijd als mijn broer dus zij waren heel lang geleden vriendje geweest.

Bij een huis aan het eind van de Voorstraat zei Joop dat daar achter vroeger een oude stuur stond en verdraaid, toen we naar achteren liepen stond die schuur er nog. Mooi dat men die nog bewaard heeft.

Passchier de touwslager, daar mochten Lidy en ik van moeder weleens een nieuw springtouw kopen als het oude kapot was of zoekgeraakt.


Deze bollenboer, Piet de Groot, was een van de adressen waar we alle drie bollen hebben gepeld. Joop vertelde ons dat vroeger achter die witte muur de bollenvelden al begonnen. Niet meer voor te stellen, het is daar nu allemaal bebouwd met huizen.

Aan de andere kant van de straat deze prachtig bewaard gebleven bollenschuur. Hij is gebouwd in 1909, nu gerestaureerd en een Gemeentelijk Monument.

Een volgende keer verder met die oude straten in Noodwijk-Binnen.
Fijne Paasdagen allemaal.

Reacties

Sjoerd zei…
Leuk om zo een stukje historie te lezen. Ik wens jullie een paar fijne paasdagen
Judy zei…
Wat leuk, een memory tour. Ik deed zoiets jaren geleden met een vriendin in de plaats waar wij opgroeiden. Samen weet je meer.
KnutzEls zei…
Gezellig met elkaar op herinneringstoer.Er is nog veel bewaard.
Emie zei…
Dit is natuurlijk het leukst om met broer en zus te doen, die dezelfde herinneringen hebben. En wat een toeval dat het vroegere vriendje de deur open deed!
miekequilt zei…
Samen je jeugd in. Wat leuk om te doen hè. Samen weet je echt veel meer. Doen mijn broer en ik ook regelmatig.
Heel bijzonder om te doen zoiets met je broer en/of zussen! Ik heb vorige week een broer/zussendag gehad en net als bij jou kon mijn broer (de oudste van het gezin) zich ook nog de meeste dingen herinneren en er smakelijk over vertellen.
Charlie zei…
Vrolijke paasdagen gewenst! Leukzo’n dag met broer en zus om deze herinneringen op te halen!
Bertiebo zei…
Altijd leuk om terug te gaan naar je roots. En helemaal als je dat samen met een broer en een zus kan doen!
Leuk! Ik heb volgende week een afspraak bij een nicht(je) die ik al heel lang niet meer heb gezien/gesproken. Dat zal ook vast een teruggaan naar vroeger worden
Willy zei…
Fijn om samen terug te gaan naar vroeger.
In de weer zei…
Leuk zo’n dag om herinneringen te delen.
Wat is die bollens schuur mooi gerestaureerd, prachtige kleur.
willy zei…
Oeps

Vooral het dakgebinte van die schuur spreekt me aan

Fijne avond
Lies zei…
Prachtig erfgoed, en dan nog je jeugdvriendje zien...
Lie(f)s.