Doorgaan naar hoofdcontent

Jan Splinter

Onze dochter heeft het voorjaar in haar hoofd en is hard aan het ruimen in haar appartement. Ik kreeg een fotootje van haar toegestuurd van een staande lamp die ze niet gebruikte. De lamp is van ons geweest en we hebben hem meer dan veertig jaar gebruikt. Het was een dure, hij kwam bij de Bijenkorf vandaan en is eigenlijk nog steeds modern en te mooi om weg te gooien dus hebben we hem vanmiddag bij de kringloop in Reeuwijk gebracht. De Dorcas in Bergambacht waar we altijd komen was gisteren niet open. De mevrouw die de lamp aanpakte vond hem prachtig, ze keek er echt bewonderend naar. Volgens mij gaat hij mee naar haar huis zei Mart. Prima, zei ik, als er iemand gelukkig mee wordt ben ik al dik tevreden.

En ik was tevreden met een deze kleine plantenpotjes die ik daar voor een paar euro kocht. Wat ik er mee ga doen zien jullie later wel een keer als ik lekker aan het rommelen ben in mijn Franse tuin.

Toen wij naar buiten liepen stond daar een mevrouw een zware stapel tijschriften uit haar fietstas te wringen maar ze werden geweigerd bij de ontvangst goederen omdat ze te gedateerd waren. Ze  mopperde, moesten die tijdschriften weer terug in haar fietstas en 2021, hoezo gedateerd? Mag ik ze hebben, vroeg ik en blij drukte ze de stapel in mijn handen en fietste weg. Er zitten heel wat mooie pagina's in die ik eruit ga scheuren waarna ik er enveloppen van ga maken. 

Zo, dat waren twee vliegen in één klap of om een ander spreekwoord te gebruiken, zo komt Jan Splinter door de winter. Deze laatste is deze keer eens niet van mijn moeder maar van een oud collega die nogal zuinig was en dat altijd zei als ze weer eens een koopje had. Ik moest er altijd erg om lachen.

Reacties

Judy zei…
De lente komt eraan: het opruimvirus slaat weer toe! Hier ook, hoor. Deze spullen kwamen in elk geval goed terecht!
Yova zei…
Ik heb ook zin in Lente. Maar nog te vroeg voor.Ik wacht wel op de balkon.lente kriebels. Je heb leuke potjes. Daar kun je wat ermee doen. Fijne dag.
Sjoerd zei…
Haha, we zijn hier ook druk aan het opruimen. De lentekriebels zijn gearriveerd.
Bertiebo zei…
Ik werd opeens nieuwsgierig naar de uitdrukking die ik zelf ook regelmatig gebruik: https://www.dbnl.org/tekst/_taa014198401_01/_taa014198401_01_0255.php
Emie zei…
Heerlijk dat gescharrel om spullen een tweede leven te gunnen. Ik heb pas drie jaargangen VT wonen naar de kringloop gebracht en mijn abonnement opgezegd!
Anoniem zei…
Hier is de kringloop nog dankbaar voor de gebrachte spullen ,er zijn twee commerciële kringloopwinkels daar breng ik niks ,de opbrengst gaat alleen in de zakken van de ……..
De andere doen goed werk een boodschappenbus voor de mensen die geen vervoer hebben naar de winkels en een vakantiehuisje voor mensen die het niet zo breed hebben ,zo hoort het !

M.v.g Ellen.
Edward McDunn zei…
Zo kreeg alles weer een bestemming,bij de kringlopp vindt je altijd wel iets.
Janny zei…
Bij de kringloopwinkel vind je altijd wel iets, fijn dat je de tijdschriften zo meekreeg, ik vind ze hier bij de kringloop nog best duur.
Hier ook aan het opruimen :-)
Wat een leuke vondsten en verhalen bij de kringloop. Die Jan Splinter ken ik ook van huis uit en gebruik hem nog regelmatig!
In de weer zei…
Gezellig werkje.., enveloppen maken !
Het heeft altijd een extra tintje aan je post.
miekequilt zei…
Dit gezegde ken ik al heel lang en gebruiken wij ook regelmatig. Bij onze kringloop worden ze ook kritisch. Maar nu kan je je spullen bij de stort afgeven en daar kijken ze of het weggaat of naar de kringloop. Scheelt weer een ritje.
Ger zei…
Jan splinter ken ik wel maar wordt hier in het Brabantse niet vaak gebruikt,wel een vliegende kraai vangt altijd wat.
Er zijn kringloopwinkels die wel heel veel noten op hun zang hebben hoor ik altijd van anderen
Aardig dat jij de bladen kreeg en er weer iets speciaals mee maakt.
Van dochter kreeg ik vanmorgen uit de kringloop vandaan en door haar gewassen en keurig gestreken blauw kleedje van Baiersbont
met borduurwerk,ben ik blij mee,vanmiddag lag het al op tafel toen we pompoensoep aten en warmgerooktezalm tosti’s.
Lies zei…
De uitdrukking ken ik niet, maar de blije gezichten kan ik me voorstellen!
Lie(f)s.
Jolande zei…
Nou dan bofte jij toch mooi met die tijdschriften.
Ik ben ook altijd blij met oude, kan ik heerlijk mee knippen en plakken.
Willy zei…
Ik zag wel op tv dat spullen in kringloopwinkels zo ontzettend duur zijn geworden. Dat is jammer. Er zijn zelfs kringloopwinkels met de naam Jan Splinter.
Marthy zei…
Haha, dat vind ik leuk om te horen, Willy
bemar zei…
Ik kom ook graag bij de kringloop en heb er al veel gekocht in de loop der jaren