Doorgaan naar hoofdcontent

Hoe het begon 6

Eind maart 1995. Er moest deze week hard gewerkt worden, voordat we weer naar Nederland zouden vertrekken moest er in de badkamer een douchecabine staan. Hier ligt Mart op de vloer om de douchebak te stellen.

We hadden weer een lading spullen uit Nederland meegenomen, wat kwam onze grote aanhanger die we tweedehands op de kop getikt hadden toch van pas. We zouden hem jaren intensief gebruiken en hebben hem nog steeds.  Dit kastje wat ik al had kwam onder andere mee voor in de slaapkamer. Hij staat sinds de grote verbouwing nu in onze nieuwe slaapkamer.

Aan de andere kant van de slaapkamer maakte ik met een paar oude groentekisten een boekenkast. Het leuke kapstokje erboven kreeg ik van een schoonzus en het hangkastje wat Mart gebeitst had van een andere schoonzus. We zijn daar in het Franse huis begonnen met heel veel gekregen spullen en nog staan er weinig nieuw gekochte spullen in het huis.

Bij aankomst moet er altijd gemaaid worden, gas groeit nu eenmaal dus terwijl Mart daarmee bezig was smeerde ik de naden van de gipsblokken aan.

Aan het eind van de week toen de douchedeur ook gemonteerd was konden we douchen, wat waren we blij met dit nieuw verworven comfort. 

De hele dag brandde de kachel die rechts van de schoorsteen stond. In maart kan het op onze hoogte van 600 meter nog behoorlijk koud zijn en we hadden toen nog geen cv. 's Avonds schoven we onze stoelen bij de kachel, gingen de kaarsjes aan en bespraken we de werkzaamheden voor de volgende dag.

Paulu, de schaapsherder van buurman Raymond bracht tegen de avond de schaapjes naar binnen en veegde de keutels nog even aan. Deze schapenstal besloeg de helft van het langwerpige pand waarvan wij het voorste deel bezaten. Jaren later kochten we dit achterste deel erbij wat daarna tot vakantiehuis werd verbouwd.

Reacties

Judy zei…
Leuk om te zien en te lezen, het begin!
KnutzEls zei…
Het groeit onder jullie handen, maar wat een klus.
Sjoerd zei…
Leuk om te lezen hoe jullie eraan begonnen zijn.
Echt heel leuk deze serie, om mee te beleven hoe het allemaal tot stand kwam.
Bertiebo zei…
Wat een werk! Dat je zo hurkend kon zitten smeren trouwens...
Dat het vakantiehuis ooit schapenstal was, zo bijzonder! Wat een werk moet ook daar weer verzet zijn, als je weet wat het nu voor prachtlocatie is!
miekequilt zei…
Wat een werk. Maar jullie hadden de tijd en het was ( binnen) droog. Leuk weer om te lezen. Wat vonden jullie buren ervan?
Emie zei…
Jullie hele ziel en zaligheid zit in dat huis. Dat is mede de reden dat je er zo graag bent.
Elizabeth zei…
Op zo'n manier wordt een huis echt van jou! Ik vind het prachtig om te zien en te lezen...
Ook al die gekregen spulletjes en meubels; dat is toch gaaf en overal zit een verhaal aan vast!
Edward McDunn zei…
Leuk om te zien hoor, er moest best wel veel gebeuren hè?
Ik ben niet zo'n klusser.
Lies zei…
Heel mooie herinneringen!
Lie(f)s.
Jolande zei…
Knap hoor dat jullie dat allemaal zelf gedaan hebben.
willy zei…
Niet altijd eenvoudig, maar wel mooie herinneringen

fijne avond Marthy
Anoniem zei…

Wat een werk. Ik hoop dat jullie er nog lang van kunnen genieten.
Vera zei…
Jullie hebben er zo'n mooi paradijsje van gemaakt. Ik denk er, vaak, met veel genoegen aan terug
Groet Vera