Doorgaan naar hoofdcontent

Het eerste lammetje

Bergambacht ligt maar 5.5 km bij ons vandaan en heeft een veel groter winkelbestand dan Stolwijk dus af en toe doe ik daar wel eens een boodschapje en dat kan dan heel makkelijk op de fiets. Zo ook afgelopen maandag, het was mooi weer en we besloten erna om door te fietsen naar de Lekdijk. Het was heerlijk rustig op de dijk, dat kan 's zomers wel eens anders zijn, vooral de motorrijders zijn dan een plaag. Zoals als altijd verbaas ik met over het grote aantal vrachtschepen op de Lek, het is nog net geen snelweg. Op de achtergrond komt Schoonhoven in zicht.

Onderaan de dijk liggen grote boerderijen maar ook veel van die kleine woninkjes, mooi onderhouden met heerlijke tuinen. Veel bomen hebben al een lichtgroene waas of komen zelfs al in blad.

In Schoonhoven hebben we koffie gedronken en reden daarna door naar de Vlist waar langs het water nu opeens overal de gele dotterbloemen staan. Prettig, zo'n man die alle leuke fietsweggetjes weet en we daardoor bijna nooit langs drukke provinciale wegen hoeven te rijden.

We komen meestal vanaf de andere kant langs de Bonrepas molen fietsen maar vanuit Schoonhoven geeft ie een veel mooier beeld.

Ik spiedde de weilanden af naar lammetjes, had ze al wel een paar keer gezien tijdens de laatste fietstochtjes maar te ver weg om goed op de foto te krijgen. Dit stel had ik bijna gemist, ze lagen plat in het weiland maar nadat ik stopte en de koppen omhoog gingen wist ik het zeker, een ooi met haar lammetje.

Moeder en kind hadden zichtbaar een dutje gedaan, het kleintje moest zich zelfs even uitrekken. 
Er zijn allerlei schapenrassen te zien in de polder, ik denk dat dit een Drents heideschaap is. Die zie je vaak bij hobbyboeren.

Reacties

Mevrouw W. zei…
Een mooi schaap met een mooi lammetje!
KnutzEls zei…
Wat een lief gezicht. Lekker ritje.
Judy zei…
Lief lammetje! En wat wordt alles al groen!
Sjoerd zei…
Een mooi koppel, ik kende deze soort niet.
Emie zei…
Nog even lekker genieten van deze prachtige Nederlandse polderplaatjes. Wat een contrast met de ruigte van de Ardeche.
Bertiebo zei…
Ik heb hier nog niet een lammetje gezien. Ook geen tulpenveld zoals andere jaren. Is het wel lente eigenlijk?
Edward McDunn zei…
Mooie foto's, vooral van de molen.
Lammetjes horen bij de lente hè?
miekequilt zei…
Wat ligt dat huis daar mooi. Lekker beschut en heerlijk in de zon. Het lammetje is enig. Grappig dat het zo heel anders van kleur is als het schaap.
Apart schaap, nog nooit gezien, leuk!
In de weer zei…
Ha Marthy, wat heb je weer mooie foto’s.
Maar wat zie ik, vier torens op de eerste foto, waarvan een als ik het goed zie, de watertoren van Schoonhoven.
Wat is dat toch een schitterende toren. Het was voor ons de 69 ste en we waren daar 6 oktober 2021, dus nog aan het begin van onze watertorenfietstochten.
Leuk hoor !
irene zei…
Hallo Marthy, leuk dat je ons huisje mooi vind ! Heb je de foto zien maken !

Lees al een poosje mee maar nog nooit gereageerd , maar nu moest ik wel !

Het is hier schitterend wonen met een al door jouw genoemd nadeel : de motoren die

Voorbij scheuren in het weekend ! Groetjes Irene
Marthy zei…
Ha Irene, wat leuk dat je even reageert. Terwijl ik de foto nam dacht ik nog wat zullen die mensen daar als ze me zien fotograferen wel denken. Wij lopen of fietsen vaak langs de Lekdijk, prachtig stukje Nederland.
Jolande zei…
Wat een schatje.
Ik ga nu eens heel hard nadenken of ik hier wel eens schapen heb gezien.
Lies zei…
Mooier kan niet, écht Paastijd. Fijn fietsen daar!
Lie(f)s.
Hier zijn nog geen lammetjes te zien. Dat komt doordat het blauwtong virus heerste. Er was een vee-vervoersverbod, waardoor er geen rammen naar de betreffende boerderijen mochten vervoerd worden om de schapen te dekken. Vanaf 10 april kunnen wij hier lammetjes verwachten.