Kip met tagliatelle (2 personen)
2 kipfilets,
bovenkant insnijden (3 keer)
1 zak pasta
tagliatelle ( kan ook verse zijn uit het koelvak)
1 pot
geroosterde paprika
1 klein potje rode
pesto
crème fraiche, ongeveer dezelfde hoeveelheid als de pesto
1/4 rode
peper
1 teen knoflook
Zout en peper naar smaak
De stukken paprika in ovenschaal (even uitgelekt) en daarop de ingesneden kipfilet.
Mengsel maken van pesto, crème fraiche, rode peper, knoflook, peper en zout
Het mengsel over de kip verdelen zodat alles goed bedekt is. Ik giet op het laatste moment vaak nog wel wat passata erbij voordat de schotel in de oven gaat maar de zachte paprika's zorgen ook al voor een soort saus.
In de oven op 200 graden, ongeveer 35 minuten. Als het te bruin wordt afdekken met alu folie.
Pasta koken en serveren met een groene salade.
Ik kreeg het recept eens van een zus en maak het vaak klaar als ik eters krijg. Dan de dubbele hoeveelheid ingredienten gebruiken. De Lidl in Frankrijk, waarschijnlijk ook die in Nederland, heeft grote potten geroosterde paprika die ik lekkerder vind dan die van de Plus op de foto. Als je de helft daarvan gebruikt voor twee personen kan je de andere helft makkelijk een poosje in de koelkast bewaren.
Nog meer recepten van medebloggers, kijk hier even:
Reacties
Zo handig die geroosterde paprika uit pot,gebruik ze ook vaker wanneer ik gepureerde tomaat/paprika soep maak.
Ik gebruik eigenlijk nooit paprika uit pot, maar het lijkt me wel handig om altijd in voorraad te hebben.
Fijn weekend.
marga
Lie(f)s.
ook een voortreffelijke smaak. Dat gaat smullen worden!!!
Ik houd erg van pastagerechten. Deze is lekker eenvoudig. De oven doet het meeste werk.
Paprika in pot gebruik ik eigenlijk nooit. Toch eens gaan doen.