Deze etappe liepen we in omgekeerde volgorde, dit omdat we de dag ervoor een auto achter gelaten hadden halverwege de Afsluitdijk wat het meest handig was.
We begonnen onze wandeling in het Robbenoordbos, zuidelijk van Den Oever. In de periode 1934 - 1941 werden daar de eerste bomen geplant omdat de grond ongeschikt leek in de nieuwe Wieringermeerpolder.
Het had licht gevroren en samen met de zon vormden dit een mooi schouwspel.
Het was een kilometer of vijf naar de Stevinsluizen waar we de Afsluitdijk op gingen voor het laatste stuk.
Dit was dus weer vijftien kilometer, net als als gisteren. Ja, het is natuurlijk een heel eind lopen over een volkomen recht stuk dus het verstand gaat op nul en de blik op oneindig. Maar het is wel gaaf om te kunnen zeggen dat je de Afsluitdijk hebt gelopen.☺
Het viel ons wel op dat zowel in Friesland als in Noord-Holland ontzettend veel windmolens staan.
Langs de Afsluitdijk staat dit monument van ingenieur Cornelis Lely, minister van Waterstaat. Hij ontwierp al in 1891 het eerste plan voor de afsluiting en inpoldering van de Zuiderzeepad.
Zwager Kees, enthousiast vogelaar heeft deze dagen zijn hart op kunnen halen. Ik kom er later nog op terug.
Er gaat behoorlijk wat verkeer over de A7, de snelweg die over de Afsluitdijk loopt. Het was stom toeval dat het net even rustig was op de weg toen we via een viaduct overstaken op weg naar de auto.
Reacties
Mooie foto's en gelukkig scheen de zon!
Ik kan niet zeggen dat we de afsluitdijk hebben gelopen, maar wel gefietst.
Onze Franse vrienden hebben hem ook gefietst en ik weet nog dat het toen vreselijk waaide maar ze hebben het volbracht en waren natuurlijk super trots.