Eergisteren zijn de eerste frambozen geplukt en er komen er nog veel meer. Dit vond ik niet genoeg om te verwerken dus gingen ze voorlopig de vriezer in. Nog wat erbij en dan gaan ze in de pan, samen met rabarber, ook uit de vriezer. Daar maak ik dan een lekkere jam van. De rode bessen waren verleden week geplukt maar toen had ik echt wel wat anders te doen dus gingen ze ook in de vrieskist. Hier heb ik gisteren bessensaus van gemaakt, lekker over de yoghurt die wij altijd als toetje eten. Omdat ik een hekel heb aan het rissen van die bessen gaan ze gewoon met steeltjes en al in de pan, wat water erbij, in dit geval een fles vlierbloesemsiroop die ik nog had staan en dan worden ze fijn gekookt. Door de passe-vite en daarna weer even doorkoken met wat geleisuiker, niet teveel anders wordt het jam. En gisteren is ook de tweede en laatste kruisbessenstruik kaal geplukt. Het meeste zit in de vriezer maar ik heb een pond apart gehouden om er een lekkere taart van te ma
Ons dagelijks leven in Frankrijk en in Nederland