Verder dwalend door Gent kwamen we deze muurschildering tegen. De benaming muurschildering is eigenlijk niet juist want dit kunstwerk is op doek geschilderd wat vervolgens gespannen is tegen een hele onregelmatige lelijke muur. Goed idee want het frist de boel daar lekker op.
Hier in het Groot Vleeshuis werd van de 13e tot eind 19e eeuw vlees verkocht. Tegenwoordig kan je er terecht voor bijna 200 Oost-Vlaamse streek procucten. Boven je hoofd hangen de hammen in het dakgebinte. We zijn er niet binnen geweest, het was er wat te druk.
Het Gravensteen, een imposante burcht midden in de stad die we ook met onze vrienden zouden bezoeken. Het is zowat de enige overgebleven middeleeuwse burcht in Vlaanderen.
In 1949 werd het Gravensteen bezet door een grote groep Gentse studenten die 'de slag om het Gravensteen' hadden belegd om te protesteren tegen de stijging van de bierprijs. De studentengrap verliep vreedzaam en tegen de avond werd het Gravensteen weer aan de stad teruggeschonken.
Het was ooit een wijnhuis, nu in verval geraakt, dus vandaar de naam 'Tap en Tepel': je kon er wijn en kaas nuttigen en wat goede biertjes. Allemaal zaken dus
die van de tap of de tepel komen. Aardig bedacht.
Dit is weer een andere zijde van de burcht die rondom in het water ligt. Je kan al de hoogtepunten van Gent ook vanaf het water bekijken.
In Gent stromen de rivieren Leie en Schelde samen dus overal is water met daarover bruggen en dat geeft vaak mooie doorkijkjes.
Op de Groentenmarkt stond dit leuke stalletje. Er werden kegelvormig Belgisch snoepjes uit Oost-Vlaanderen verkocht die qua vorm veel weg hebben van een neus.
Wij zijn niet zulke snoeperds dus de verkoper had geen klandizie aan ons.
Reacties
En, maar dat hoef ik eigenlijk niet meer te zeggen, weer een prachtige reportage !
de ene verkoopt de" echte neuzen" en bij de andere stond er iets gelijkaardigs op
en dat gaf aanleiding tot hevige discussies
prettige dag