Bij het opruimen van mijn grote voorraadkast in de bijkeuken kwam ik twee potjes en een klein blikje kastanjecrème tegen. Het blikje werd gemaakt in een fabriekje in Privas waar veel kastanjes verwerkt worden en de potjes had ik ooit gekocht op een marktje met ambachtelijke producten. Ik wilde er wat mee doen dus op internet op zoek gegaan naar een recept waar ik de crème in kon verwerken en ik vond een recept op een leuke kookblog die ik direct onder mijn favorieten zette.
In het recept moest het deeg in een springvorm van Ø20cm maar die heb ik niet, dan maar in iets anders. De cake kwam er wonderschoon uit en ik heb er nog een restje puree verdund met amaretto (niet met water zoals in het recept) over heen gegoten. Vanavond bij de koffie gaan we proeven maar het beslag wat ik uit de kom likte smaakte erg lekker. Ik denk dat ik nog maar wat blikjes ga kopen om mee naar Nederland te nemen.
Reacties
Leuk zo'n voorraadrek... En Privas? Daar ben ik wel eens geweest.
In het voorjaar hebben we een campertochtje gemaakt en waren we ook in de Ardêche, St. Jean du Gard en Anduze. Dat is niet zo ver bij jullie vandaan toch?
Groetjes, Elizabeth
Groetjes,
Rosali e