Aardbeienjam,
aardbeienshakes, aardbeienijs, desserts van aardbeien, ik heb het deze zomer allemaal
gemaakt van aardbeien. Om de dag kunnen we ruim een pond aardbeien plukken
en vraag me niet hoe het komt dat onze planten maar blijven produceren. Goede
grond, ideale ligging van de moestuin, lekker bronwater, ik weet het niet.
Gelukkig vinden we aardbeien allebei erg lekker, dat is het probleem niet
maar ik moet er wel telkens 'iets' mee doen. Als we dan uitgenodigd
worden voor een bbq zeg ik natuurlijk onmiddellijk dat ik het dessert wel
meeneem, kan ik weer wat van die rode vruchten verwerken. Ik geef jullie het
recept even van deze overheerlijke aardbeienmousse:
Voor 10 personen heb je nodig: 500 gr aardbeien, 150 gr kristalsuiker, 3 dl room, 2 eiwitten, 4 blaadjes gelatine, beetje citroensap.
Mix de aardbeien goed fijn met 120g suiker en een beetje citroensap. Houdt wel enkele aardbeien over voor de garnituur. Week de gelatineblaadjes in lauw water. Warm 1/2 dl room op en laat de gelatine daarin smelten. Roer dit dan door de aardbeien. Klop de eiwitten tot vast schuim. Doe er op het einde de overige 30g suiker onder. Klop ook de resterende 2,5dl room half stijf en spatel alles samen onder de aardbeien. Houd wel een beetje stijve slagroom over voor de garnituur van het glas. Versier met een weinig slagroom en een aardbei en laat opstijven in de koelkast.
We waren gisteravond met dertien personen dus ik heb het anderhalf keer gemaakt en hield nog wat over. Vriend Jan komt vanavond eten en die is dol op aardbeienmousse.
Voor 10 personen heb je nodig: 500 gr aardbeien, 150 gr kristalsuiker, 3 dl room, 2 eiwitten, 4 blaadjes gelatine, beetje citroensap.
Mix de aardbeien goed fijn met 120g suiker en een beetje citroensap. Houdt wel enkele aardbeien over voor de garnituur. Week de gelatineblaadjes in lauw water. Warm 1/2 dl room op en laat de gelatine daarin smelten. Roer dit dan door de aardbeien. Klop de eiwitten tot vast schuim. Doe er op het einde de overige 30g suiker onder. Klop ook de resterende 2,5dl room half stijf en spatel alles samen onder de aardbeien. Houd wel een beetje stijve slagroom over voor de garnituur van het glas. Versier met een weinig slagroom en een aardbei en laat opstijven in de koelkast.
We waren gisteravond met dertien personen dus ik heb het anderhalf keer gemaakt en hield nog wat over. Vriend Jan komt vanavond eten en die is dol op aardbeienmousse.
Reacties
Helaas is er hier geen aardbeiplant te bekennen, maar zodra ik naar de winkel ga haal ik een bakje om je recept uit te proberen.
Wat heerlijk dat je aardbeiplanten het zo goed blijven doen, ik dacht dat ze na twee
jaar 'op' waren en vervangen moesten worden....
Je toetjes zien er heerlijk uit!
Maar ik onthou het voor een feestelijke gelegenheid!