Vier dozen met kruisbessen zaten er in de vriezer waarvan ik taarten kon bakken. Wij kregen vandaag twee Stolwijkse vriendinnen op bezoek en dat was een mooie gelegenheid om eens zo'n taart te maken. Je weet het nooit met een nieuw recept maar hier is geen twijfel mogelijk, gewoon lekker!!
Ik geef jullie even het recept:
Kruisbessentaart met
roomvulling
Ingrediënten
1 pakje bladerdeeg
wat havermout
500 gram kruisbessen
1 grote appel in kleine stukjes gesneden
3 eieren
250 ml slagroom
150 gram suiker
3 eetlepel bloem
scheutje vanille extract
kaneelpoeder
1 eetlepel vloeibare boter
poedersuiker
Bekleed een
taartvorm met bladerdeeg. Met vork het deeg doorprikken. Strooi een niet te dikke laag havermout op het bladerdeeg. Leg hierop de kruisbessen die je in tweeën gesneden
hebt gemengd met de appelstukjes. Dat in tweeën snijden was bij mij niet mogelijk. Omdat de kruisbessen uit de vriezer kwamen en ik ze heb laten ontdooien waren ze al zacht, er viel niet veel meer te snijden. Ik heb het vocht wat weg laten lopen en de bak zo omgekieperd boven de taartvorm. Pakte heel goed uit want na het bakken hadden de bessen nog wat structuur maar waren voldoende zacht. De taart mag goed vol liggen. In een maatbeker maak je een mengsel van de
eieren, room, suiker, 3 eetlepels bloem en 1 eetlepel vloeibare boter, wat kaneel naar smaak en een scheutje vanille extract.
Giet dit
over de kruisbessen. Bakken op 200 graden, 25 à 30 minuten. Houdt de kleur in de gaten, want een paar minuten langer en hij was te bruin geweest. Laat
de taart afkoelen en bestrooi met poedersuiker. Eet smakelijk. Nou, die poedersuiker was ik vergeten maar ik diende wel op met een dotje slagroom. Toppertje, deze taart en ik heb nog drie dozen kruisbessen in de vriezer.......!
Reacties
Ik denk als ik de suiker met honing verruil ik ook wel een stukje kan nemen, gebruik namelijk geen witte geraffineerde suiker. Fijne avond groet Petra.