Ik heb weer wat tijd om jam te maken dus vanmorgen vroeg maar eens over de landerijen gezworven om te kijken wat rijp is. De eerste vijgen kunnen geplukt worden, er zijn er genoeg. Die kleintjes komen later in het seizoen maar het is wel duidelijk dat we een goed vijgenjaar hebben.
Als je veel vlierbloesem hebt krijg je ook veel vlierbessen. Daar is ook nog van alles mee te doen, ik ga op internet eens op zoek naar recepten. Onze oude mirabellen boom draagt na een paar kwakkeljaren dit jaar veel vruchten maar ze zijn nog niet rijp. Komt goed uit want een mens kan niet alles tegelijk. Ik ga me nu eerst met de vijgen bezig houden.
Als je veel vlierbloesem hebt krijg je ook veel vlierbessen. Daar is ook nog van alles mee te doen, ik ga op internet eens op zoek naar recepten. Onze oude mirabellen boom draagt na een paar kwakkeljaren dit jaar veel vruchten maar ze zijn nog niet rijp. Komt goed uit want een mens kan niet alles tegelijk. Ik ga me nu eerst met de vijgen bezig houden.
Reacties
Afwachten. En vlierbessen, daar heb ik er genoeg van gezien waar ik vorig weekend de bramen ging plukken. Komt ook nog goed dus...
Fijne avond,
liefs,
Mirjam
Van je vlier kun je heerlijke jam maken, heerlijk om te gaan maken en straks van te genieten.
Vlierbessen doe ik in de ontsapper (dat bespaart de moeite van het rissen), en het sap combineer ik ook met ander fruit, of met tijm, suiker en drop voor een heerlijke siroop.
Wat je schrijft: een mens kan niet alles tegelijk verwerken. Dat heeft de natuur met de variabele bloeitijden toch weer handig voor ons opgelost (-:
Vlierbessen groeien hier ook plenty. Ik ga eens kijken wat jij voor recept voor de dag gaan toveren...
Warme groet
Het is een drukke tijd met alle oogst, en ook enorm genieten!