Gisteren en vandaag waren er in heel Frankrijk open tuinen dagen dus wij namen die kans waar om er vandaag een paar te bezoeken. De eerste die wij bekeken was een puur biologische groenten en bloementuin. We kregen een rondleiding van bijna twee uur door de eigenaresse en alles wat zij vertelde vonden wij echt interessant. Zij liet bijvoorbeeld de grond zoveel mogelijk met rust, er werd niet gespit en ook niet geschoffeld met als gevolg dat er ontzettend veel onkruid stond maar dat gaf niet volgens haar.
Ik kon het natuurlijk weer niet laten om een paar stekjes te kopen, onder andere van de hoge salie die hier boven op de foto tegen de blauwe trellis staat. Blad en bloem zijn eetbaar werd mij verteld, ook de bloemen van de lelies hieronder. En laat ik die planten nu ook op ons begraafplaatsje hebben staan. We hebben ze geproefd, best lekker en het lijkt me geweldig om die oranje bloemen op fris groen slablad op te dienen. Deze mevrouw wist heel veel over eetbare planten, zo leuk. Ik denk dat ik maar eens een boek ga kopen over dit onderwerp, wil er wel wat meer over weten. Al met al hadden wij een ontzettend leerzame ochtend daar en ik kreeg ook nog het adres van een biologische plantenkwekerij bij ons in de buurt. De volgende tuin die we bezochten komt later aan de beurt.
Ik kon het natuurlijk weer niet laten om een paar stekjes te kopen, onder andere van de hoge salie die hier boven op de foto tegen de blauwe trellis staat. Blad en bloem zijn eetbaar werd mij verteld, ook de bloemen van de lelies hieronder. En laat ik die planten nu ook op ons begraafplaatsje hebben staan. We hebben ze geproefd, best lekker en het lijkt me geweldig om die oranje bloemen op fris groen slablad op te dienen. Deze mevrouw wist heel veel over eetbare planten, zo leuk. Ik denk dat ik maar eens een boek ga kopen over dit onderwerp, wil er wel wat meer over weten. Al met al hadden wij een ontzettend leerzame ochtend daar en ik kreeg ook nog het adres van een biologische plantenkwekerij bij ons in de buurt. De volgende tuin die we bezochten komt later aan de beurt.
Reacties
Wat leuk dat er zoveel eetbare bloemen zijn, hè!
Maar wat een ervaring om zo rondgeleid te worden en wat van de kennis mee te nemen. Ik ben benieuwd naar je salie. Ik ben fan en heb net een bonte soort in de grond gedaan. Een paar blaadjes bij de munt, maakt ook lekkere thee.