In de kerstcake die ik ieder jaar maak gaan nogal veel koekkruiden en in koekkruiden zit veel kaneel. Ik merk de laatste jaren dat ik die specerij niet zo goed meer verdraag dus heb ik dit jaar voor een ander recept gekozen. Iemand maakte mij attent op de blog van Rutger, dat is die jongen die in de zomer van 2013 de eerste serie van Heel Holland bakt won. Wat je op die blog allemaal voor lekkers vindt, echt helemaal te gek. Ik heb gekozen voor zijn kersttulband, de vulling heb ik net fijn gehakt en staan nu een nachtje te weken in de cognac. Maar je moet bij hem ook eens kijken naar de ijstaart met karamel en chocolade als je nog een dessert zoekt voor je kerstdiner. Ik heb al een nagerecht voor dit jaar maar volgend jaar zou die ijstaart het wel eens kunnen worden.
Ons dagelijks leven in Frankrijk en in Nederland
Reacties
Ik mag geen bloem en suiker, dus zocht van de week een recept om eens wat anders te bakken dan alleen volkorenbrood, zo kwam ik ook na 2x googelen op zijn site. Heb het recept moermanproef gemaakt en bakte zo een verrassend lekker brood, wat het meest lijkt op mueslibrood.
Fijne dagen!
groet
Marrian