Champignons gevuld met roomkaas (4 à 6 personen)
Ingrediënten: 3 kleine bakken champignons, 2 sjalotjes of ½ kleine ui, wat witte peper, 150 gram roomkaas bijv. Mon Chou, 100 gram ontbijtspek of pancetta, wat Grana Pardano.
Bereiding: Hol de champignons uit en
houd de steeltjes achter, snijd de champignonsteeltjes heel fijn. Snipper de ui
of sjalot fijn. Snijd het ontbijtspek in kleine snippertjes. Fruit de
champignonsteeltjes, de ui en het ontbijtspek iets aan in een droge koekepan.
Laat het mengsel wat afkoelen. Verwarm de oven voor op 200°C. Meng het
ui-spek-champignon-mengsel door de roomkaas. Vul de champignonhoeden ermee.
Strooi gemalen witte peper en de geraspte kaas over de champignonhoeden en bak
ze in ca. 20 minuten in de voorverwarmde oven. Dien op met een beetje rucola er
onder.
Reacties
Heel mooi geserveerd ook!
Leuk, ik doe een rolletje spek bovenop en geen kaas, goed idee!
Mooi geserveerd met rucola!
Fijne dag, groet
Marrian
Zonnige groet
liefs,
Mirjam