Kruisbessentaart met roomvulling
Ingrediënten
· 1 rol bladerdeeg
· wat havermout
· 500 gram kruisbessen
· 1 grote appel in kleine stukjes gesneden
· 3 eieren
· 250 ml slagroom
· 150 gram suiker
· 3 eetlepel bloem
· 1 eetlepel vloeibare boter
· scheutje vanille extract
· kaneelpoeder
· poedersuiker
Bekleed een
taartvorm met bladerdeeg. Met vork het deeg doorprikken. Leg een niet te dikke
laag havermout op het bladerdeeg. Leg hierop de kruisbessen die je in tweeën
gesneden hebt. Dat laatste was bij mij niet mogelijk. Omdat de kruisbessen uit
de vriezer kwamen en ik ze heb laten ontdooien in een vergiet waren ze al
zacht, er viel niet veel meer te snijden. Ik heb de kruisbessen gemengd met de
appelstukjes en in de taartvorm gestort. Pakte heel goed uit want na het bakken
hadden de bessen nog wat structuur maar waren voldoende zacht. De taart
mag goed vol liggen. In een maatbeker maak je een mengsel van de eieren, room,
suiker, 3 eetlepels bloem en 1 eetlepel vloeibare boter, een scheutje vanille
extract en kaneelpoeder naar smaak.
Giet dit over de kruisbessen. Bakken op 200 graden, 25 à 30 minuten. Hou de kleur in de gaten, anders even wat alu folie erop. Met een prikker controleren of de vulling wat stevig wordt, anders nog wat langer in de oven. Laat de taart afkoelen en bestrooi met poedersuiker. Eet smakelijk. Oh ja, ik diende op met een dotje slagroom.
Reacties
Groeten
Marga
sinds het nieuwe normaal is het toch met alles wat je wilt organiseren aanpassen en vooral oppassen .
Met de weer aangescherpte en aangepaste regels mogen we nog 6 personen per keer op bezoek,dat wil zeggen dat we niet eens onze kinderen en kleinkinderen tegelijk uit kunnen nodigen want dan zijn we met 10 personen.
Tja, je kan de regels wel aan je laars lappen maar dat doen er al TE veel naar mijn mening.
Misschien ben ik wel te braaf,te gehoorzaam en ook te bang....
maar dat is wel nodig wanneer je net als manlief en ik bij de risico groep horen.
En weet je ,wij willen ook nog heel graag genieten van de geneugten van het leven,waaronder kroezel vlaai.
Denk dat ik je eenvoudige maar vast lekkere recept ga halveren wat ingrediënten betreft en bakken,nou kan het weer want heb sinds vandaag een nieuwe oven :-))