Wij waren dit jaar met de kerstdagen aardig onder de pannen wat het eten betreft maar toch lagen er gisteren veel restjes in de groentelade van de koelkast. Ik zag ook nog een rol bladerdeeg en toen was het besluit gauw genomen, ik hoef geen boodschappen te gaan doen, ik red me hier wel mee.
Deeg uitgerold op de bakplaat en wat passata (van eigen inmaak) er over uitgesmeerd. Daarop een ui, een grote halve paprika, een halve courgette en een half doosje kastanje champignons, alles klein gesneden. Er lag nog een aangebroken zakje geraspte kaas wat nodig op moest dus dat werd er over gestrooid en over het geheel ging nog even de pepermolen. Dat alles ging een klein half uur in een oven van 200 graden en daarna werd het smullen geblazen.
Zo simpel kan het zijn, vegetarisch, lekker veel groenten en mijn restjes allemaal verwerkt.
Reacties
Het ziet er heerlijk uit!
creatief bezig, voedsel dient niet om nodeloos weg te gooien
Ik gebruik nog altijd bij restverwerking de slogan: een beetje van mezelf en een beetje van maggi,
ook al komt er in de meeste gevallen geen maggi aan te pas...,
maar het smaakt altijd.