Was ik gisteren toch helemaal vergeten om het recept van de maand op mijn blog te zetten terwijl het echt in mijn agenda stond. Maar goed, geen man overboord, krijgen jullie het vandaag. Ik heb dit recept al jaren en gebruik het regelmatig als ik gasten aan tafel heb.
Negen van de tien keer wordt me om het recpt gevraagd dus dat zegt wel wat. En het stelt eigenlijk niets voor en het fijne van dit recept is dat je het van te voren helemaal kan klaarmaken, alleen de bakplaat nog in de oven schuiven.Dit is echt een recept voor de decembermaand met feestjes en etentjes.
Champignons gevuld met roomkaas
Ingrediënten: 4 à 6 personen
3 kleine bakken champignons
2 sjalotjes of ½ kleine ui
wat witte peper
150 gram roomkaas bijv. Mon Chou
100 gram ontbijtspek of pancetta
wat Grana Pardano
Bereiding:
Hol de champignons uit en houd de steeltjes achter.
Snijd de champignonsteeltjes heel fijn.
Snipper de ui of sjalot fijn.
Snijd het ontbijtspek in kleine snippertjes
Fruit de champignonsteeltjes, de ui en het ontbijtspek iets
aan in een droge koekenpan. Laat het mengsel afkoelen.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Meng het ui-spek-champignon-mengsel door de roomkaas. Haal de roomkaas vroeg genoeg uit de koelkast zodat het al wat zachter is. Vul de
champignonhoeden met het roomkaasmengsel. Goed vullen met een kop erop.
Strooi gemalen witte peper en de geraspte kaas over de champignonhoeden en bak ze in ca. 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Je kan dit gerecht als borrelhapje serveren maar ook als voorgerecht. Dien het dan op met wat rucola er onder en eventueel wat peterselie er overheen gestrooid.
Smakelijk!
Nog meer recepten zijn te vinden op de volgende blogs:
Reacties
Makkelijk te maken ook, top !
Dankjewel Marthy voor het delen
Het kan zomaar zijn dat we dit jaar met kerst als hapje gaan doen!
Dankjewel voor het recept!
Lie(f)s.
en succes verzekerd. Die gaat in mijn receptenboekje!!!