Hoi An is een sfeervol plaatsje om een paar dagen te verblijven. Het is niet groot, alles is te voet te doen en er staan nog mooi oude huizen. We zijn vanmorgen begonnen met een kookcursus. Eerst de markt opgegaan waar we in groepjes uitleg kregen over de vele verschillende groenten en kruiden. Daarna was het vis en vlees aan de beurt. Alles wordt op verzoek in stukken gesneden of gehakt met grote hakmessen. Vanaf de markt stapten we in boten die ons verder aan de rivier bij de kookschool brachten. We werden eerst de kruidentuin door geleidt en daarna begon het echte werk. De recepten werden besproken en daarna deed kok het ons voor en gingen wij aan de slag. Het was allemaal even lekker en eigenlijk helemaal niet moeilijk. Het eten in Vietnam is heerlijk, met veel verse groenten. Na de kookcursus hebben Mart en ik door de leuke straatjes geslenterd en het e.e.a. aan souvenirs gekocht. Overal hangen lampions die s'avonds de straten een sprookjesachtige sfeer geven.
Ons dagelijks leven in Frankrijk en in Nederland
Reacties