De laatse tomaten in de moestuin laat ik nog zo lang mogelijk hangen, ik wil er aan het eind van de week nog passata mee maken.
Ik schat dat ik nog wel zo'n kilo of drie, vier kan plukken, daar kan ik aardig wat potjes mee vullen.
Er hangen ook nog heel wat paprika's. Die zijn na die vervelende hagelbui pas goed gaan groeien dus daardoor laat. Geeft niet, ik oogst ze de laatste dag voordat we weggaan en neem ze mee naar Nederland. Daar snij ik ze in stukjes en dan gaat alles in zakjes rauw in de vriezer.
De kruiden worden in de grond in de moestuin gezet behalve natuurlijk de basilicum, die overleeft de winter niet. Dat plantje links, Albuca spiralis (slijmlelie)
wat ik van blogvriend Ton kreeg leeft nog steeds en gaat mee terug naar Nederland.
Ik moet niet vergeten wat stokjes bij de kruiden te zetten want als Mart daar volgend
voorjaar de grond klaarmaakt om te planten zijn mijn kruiden zomaar per ongeluk verdwenen.
Reacties
Goeie terugreis.
prettige dag
Lie(f)s.
Vroeger toen ik niet beter wist kocht ik juist de groene onrijpe tomaten bij de Turkse super om er zoet-zure chutney van te maken maar ben er inmiddels achter dat ze de giftige stof Solanine bevatten,(verdwijnt niet bij verhitten)het eten daarvan kan nare gevolgen hebben,het zijn planten die behoren tot de nachtschadefamilie.
Ik laat de paprikastukjes niet eens ontdooien, zo erin.