INGREDIËNTEN
-200 g penne rigate (of een andere droge pasta)
-200 g grove braadworst van de slager
-olijfolie
-2 sjalotten, gesnipperd
-4 tenen knoflook, in plakjes
-de geraspte schil van een gewassen biologische citroen
-2 royale eetl
kappertjes
-150 ml slagroom
-verse basilicum, in reepjes
-vers geraspte Parmezaanse kaas
-zwarte peper
Breng een ruime pan met gezouten water aan de kook en kook de pasta volgens instructie. Duw het worstvlees uit het velletje en trek het uit elkaar. Bak de plukjes even bruin in wat olijfolie, gebruik een ruime hapjespan. Doe de sjalotten, knoflook, citroenschil en kappertjes erbij, en schep 1 minuut om. Schenk de room erbij, en laat even pruttelen.
Doe 4 eetlepels kookwater van de pasta bij de saus, en giet daarna de pasta af. Meng de pasta door de saus, en verdeel over diepe warme borden. Garneer met de parmezaan, peper uit de molen, een gulle scheut olijfolie en basilicum. Pas op: gevaarlijk lekker.
Standaard zou er een lekker stuk Parmezaanse kaas in je koelkast moeten liggen, zo veel lekkerder dan zo'n zakje.
Reacties
Ik heb geen blog maar wel een recept naar Elizabeth gemaild en daar heeft ze zelfs een apart blogje van gemaakt. Heel leuk
Gr Paulien .
En op deze manier gaat het ook.
Ik heb ook een recept met chorizo, misschien ga ik dat ook nog eens delen.
En je hebt helemaal gelijk met de tip van Parmezaanse kaas!
Het doet me er wel aan denken dat ik inmiddels 3 maanden achter loop met het maken van recepten uit het Portugese Magzine...
bedacht van Elizabeth. Dit recept spreekt mij ook erg aan en
ga ik zeker een keer maken.
Ik heb een mapje in mijn telefoon gemaakt en ga daarin de RvdM opslaan. Deze staat er nu ook in.
Volgens mij is dit echt iets voor ons.
maar koken is niet zo mijn ding
prettige dag
Lie(f)s.
Je komt door het lezen altijd weer op ideeën en verandering van spijs doet eten.
Braadworst altijd al op smaak gebracht door de slager neem ik ook wel eens mee om onooglijke balletjes in soep te knijpen,handig en snel.Parmezaan aan stuk gebruik ik graag,maar Manchego en Pecorino doen het ook prima op en in gerechten(al zijn die laatste van schapenmelk en niet van koemelk.