Doorgaan naar hoofdcontent

Heerlijk maaltje

 Woensdag at ik spagethi carbonara met twee kleinzonen die me daarmee verwend hadden. De dag daarop, Hemelvaartsdag, was ik door Bas en Christianne uitgenodigd en aten we kaasfondue met heel veel verschillende dips voor in de kaas. Toen ik binnenkwam was het hele gezien bezig om al die dips klaar te maken. En gisteren kwam Floor net als verleden week een heerlijk stukje kabeljauw brengen. Ik had al een recept opgezocht in mijn eigen online kook boek. Dit was wat ik klaarmaakte: 

Kabeljauw in pancetta gewikkeld met citroenmayonaise en asperges voor 2 personen. Ik maakte het natuurlijk voor 1 persoon klaar.

http://2.bp.blogspot.com/_0HwGoEiiAsQ/S_AkHMTbQ9I/AAAAAAAABQ8/KOIDEuVn1t0/s640/Kabeljauw.jpg
Ingrediënten:

- 2 stukken kabeljauw van 2,5 cm dik, elk 150 - 200 g

- de geraspte schil en het sap van 1 citroen

- zwarte peper uit de molen

- 8 dunne plakjes pancetta of doorregen rookspek

- olijfolie

- 2 eetlepels mayonaise

- 1 grote bos groene asperges, schoongemaakt 

Bereiden:

1. Verwarm de oven voor op 200' C. Bestrooi de vis met de geraspte citroenschil en peper - er hoeft geen zout op - omdat we de vis straks in pancetta rollen. Leg 4 plakjes panchetta dakpansgewijs op een snijplank, leg er de vis op en rol het plakje dicht.

2. Verhit een koekenpan, giet er een scheutje olijfolie in en leg de stukken vis erin met de mooiste kant naar boven. Bak ze één minuut en doe ze over in een ovenschaal en zet de schaal 10 - 12 minuten in de oven, afhankelijk van de dikte van de vis, tot het spek lekker krokant en mooi goudbruin is.

3. Terwijl de vis in de oven staat, kun je de citroenmayonaise maken. Voeg aan de mayonaise wat citroensap en peper toe. Je moet er wel genoeg citroensap bij doen, wat het is de bedoeling dat de mayo net iets te zurig is. Dat moet omdat de smaak, in combinatie met de asperges en de vis, aan intensiteit inboet. Maak je ook geen zorgen als de mayo door het citroensap wat dunner is dan gebruikelijk.

4. De asperges even afspoelen onder de kraan en snijd daarna de houtachtige onderkanten van de groene stengels af. Snijd ze eventueel in stukken. Als het water kookt, doe je de asperges in de pan. Voeg een snuf zout toe aan het kookwater.

Houd een kooktijd van 2-3 minuten aan voor beetgare groene asperges. Voor zachte groene asperges is de kooktijd 5-6 minuten.

5. Serveer de vis, besprenkeld met een beetje citroenmayonaise, gewoon naast een bergje asperges.

Als je erge trek hebt, kun je er ook wat aardappeltjes bij serveren maar voor mij was dat niet nodig. Een heerlijk maaltje en simpel klaar te maken.

Reacties

KnutzEls zei…
Oh, lekker! Dat recept ga ik opslaan. Zijn net van plan wat meer vis te eten.
Judy zei…
Heerlijk! Je brengt me op een idee!
Sjoerd zei…
Dat ziet er erg lekker uit. De vis in de panchetta rollen lijkt me een prima oplossing voor witvis.
Bertiebo zei…
Het lijkt me heerlijk. Die vis met dat spek at ik wel eens, maar niet met die asperges. Leuke combi
Ger zei…
Dat vis omwikkeld met pancetta
heerlijk is kan ik beamen,kreeg het recept jaren geleden van Tanja en Tim/gastvrouw en heer van chambre et table d’hôtes waar we verbleven,ik gebruik zeeduivel(mooi stevig stuk vis met veel smaak) die ik insmeer met pesto.
Groene asperge erbij ga ik ook eens proberen.
Annelies zei…
Fijn dat er zo goed voor je wordt gezorgd.
Ik hoor het al, jij komt niks tekort. Fijn weekend verder.
In de weer zei…
Nou Marthy dat lijkt me heerlijk, ga ik beslist maken !
Emie zei…
Ik ga deze ook maken, ben dol op vis en groene asperges. Met die citroenmajo wordt het nog lekkerder!
miekequilt zei…
Als echte Vissekop ben ik gek op vis. Dit lijkt me heerlijk!!
charlie zei…
dat ziet er zeker lekker uit en je geeft het er een goede uitleg bij. ga ik eens proberen.